U Zvijezdi nastaje “Dvorište zajednice” – mladi volonteri marljivo uređuju prostor MUZE

foto: KA-MATRIX

U sklopu građanske inicijative koju provodi udruga KA-MATRIX, do kraja mjeseca u Zvijezdi, točnije u prostoru Male urbane zajednice MUZA (Haulikova 22 i 24), niknut će “Dvorište zajednice”.

U tom prostoru trenutačno djeluje sedam udruga civilnog društva koja se bave suvremenim plesom, aktiviranjem zajednice, jazz festivalom, nezavisnom kulturom, a tu je smješten i vege restoran te Infoshop. Kako bi u toplijim mjesecima svi stanovnici grada, a posebno oni u Zvijezdi mogli kreativno provoditi svoje vrijeme te se međusobno družiti i stvarati nove inicijative, osmišljena je ova akcija koja će u mnogome pomoći u ostvarenju upravo tih ciljeva.

U planu je izrada ljetne pozornice, hortikulturalno uređenje te mali “kutovi” za odmor, društvene igre i druženje. Također, sve aktivnosti koje organizacije civilnog društva provode, a koje se u ljetnim mjesecima mogu odvijati vani samo će omogućiti veći doprinos za razvoj cjelokupne zajednice.

Brojni mladi volonteri već nekoliko dana marljivo rade na uređenju prostora, a nakon dovršetka radova na uređenju slijedi “Open day” sa mnoštvom aktivnosti za velike i male stanovnike Zvijezde, ali, dakako, i ostale Karlovčane i Karlovčanke.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest