Potekla karlovačka “peta rijeka” – rijeka piva u plastičnim čašama, najskupljeg u gradu

Jučer je mnoge posjetitelje ova činjenica neugodno iznenadila, no kako su Dani piva tek deset dana u godini, ajde, neće se baš štedjeti. Bolna je činjenica za istinske pivopije koji su se uputili na Dane piva ta da je u gotovo svim kafićima u gradu Karlovcu cijena za Karlovačko od 10 do 13 kuna, a za tu cijenu pivo barem mogu popiti iz staklene čaše ili krigle.

Svijet piva iz plastičnjaka

Oni malo zahtjevniji ljubitelji piva koji su zavirili pod šator tzv. “Svijeta piva” još su više ostali razočarani. Odlična poljska piva iz grupacije Heineken, koja su nedostupna na našem tržištu, također se direktno iz boce već na šanku toče u plastičnjak. Hereza za pivopije bila bi ublažena nekom normalnom cijenom, dok je ona u ovom slučaju za Zywiec Marcowe, Zywiec Porter, Zywiec Bock i Warku Strong te talijansku Birra Moretti – 20 kuna. S tim da jedino Bock u flaši od 0,5 litre, dok su ostale 0,33. Cijeli ŠRC i ove je godine ograđen žicom kao logor tako da se ulazi i izlazi na jednom mjestu, pa ako i postoji strah od eventualnih krađa pivskih čaša i ambalaže, to bi se tu moglo kontrolirati.

Severina je očekivano jučer napunila velik šator te svoj program odradila kako i priliči estradnoj umjetnici koja je odavno probila granice Hrvatske i postala regionalna zvijezda. Ako je koncept Dana piva zasnovan na tome da besplatne koncerte kompenzira tragična ponuda na šankovima, onda bolje da se i ime manifestacije, dok god ima ovakav, antipivski koncept, promijeni.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest