Na Danima piva se predstavile i zanatske pivovare – od kućne radinosti, mladi pivari napravili biznis

Dvije zanatske craft pivovare koje su iz kućne manufakture prerasle u nešto više jučer su se predstavile na Karlovačkim danima piva. Radi se, naime, o pivovari Hold’em brewery, te OPG-u Bošnjak koji proizvodi istoimeno pivo.

Oba piva predstavio je dvojac mladih majstora pivara iz Hold’em-a koji su Karlovčane počastili svojim vrhunskim domaćim pale ale pivom All IN, te točili i nefiltriran i nepasterizirani lager kolege pivara Maria Bošnjaka koji nije mogao pristići u Karlovac, ali je ipak poslao bačvu svog piva za prezentaciju. 

Predstavljanje ovih dviju hrvatskih craft pivovara organizirao je pokrovitelj Dana piva Heineken Hrvatska, kroz njihov brend Karlovačko.

Kako je kazala voditeljica Odjela korporativnih komunikacija Ljudmila Bratko, Heineken na male proizvođače piva ne gleda kao na konkurenciju, već smatra da su vrlo bitni za razvoj pivarske kulture.

U Hrvatskoj su u posljednjih desetak godina počeli djelovati brojni kućni pivari, dok su neki od njih, poput ekipe iz Hold’em brewery svoj hobi podigli na razinu ozbiljnog posla.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest