Plitvička jezera isto obaraju rekord – 20 dana prije od uobičajenog ugostila milijunte posjetitelje, mladi par iz V. Britanije

Dvadesetak dana ranije nego prošle godine u Nacionalnom parku Plitvička jezera zabilježili su svojeg milijuntog posjetitelja u sezoni, mladi par iz Velike Britanije Jamie Wilford i Edward Glansford.

Nagrada je prigodna, ali i vrijedna, ulaznice za svih 19 naših nacionalnih parkova i parkova prirode.

– Krenuli smo u jednomjesečni obilazak Europe, a u Hrvatskoj smo tjedan dana. Stigli smo u Zagreb, obići ćemo Plitvice, a onda ćemo posjetiti Split i Dubrovnik. Uzbuđeni smo jer je Hrvatska vrlo lijepa zemlja i ima mnogo turista – kažu mladi gosti ne krijući uzbuđenje zbog “titule ” milijuntog posjetilja.

Ravnateljica parka Natalija Božičević im je zaželjela dobrodošlicu, a novinarima rekla kako su u rekordnom kolovozu prevagnuli upravo europski turisti, Njemaci i Talijani, ali ih tradicionalno privrženi Plitvicama, Japanci i Koreanci slijede u stopu.

– Ima mjesta za sve koji žele doći i uživati u prirodi, a nama je da omogćimo ponudi i infrastrukturu koja će dovesti u ravnotežu interese posjetitelja i zaštitu prirode. Zato su bitna ulaganja u infrastrukturu, te širenje sadržaja i ponude – rekao je ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović, koji je gostima uručio vrijednu nagradu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest