Policijska “žetva” na festivalu psihodelične glazbe kod Slunja – s drogom uhvaćeno 3 domaća i čak 20 stranih državljana

Festival psihodelične glazbe Momento Demento koji je proteklog vikenda održan kod Primišlja bio je prava “žetva” za djelatnike karlovačkog Odjela kriminaliteta droga koji su imali priličnu zapljenu nedozvoljenih supstanci i zbog zlouporabe droga evidentirali 23 osobe.

Zadovoljstvo učinjenim su izrazili na današnjoj tiskovnoj konferenciji, posebno jer tijekom festivala, rečeno je u policiji, nije evidentirano niti jedno narušavanje javnog reda i mira, a za razliku od prošle godine nije bilo smrtno stradalih niti nestalih osoba.

“Puna torba” droge

Od 23 osobe neke su prekršajno, a neke kazneno odgovorne, dok je s drogom zatečeno čak 20 stranih, a tek tri hrvatska državljana.

– Od osumnjičenika je oduzeto 99,5 grama MDMA, 117,5 grama hašiša, 42,2 grama amfetamina, 678 komada ecstasya, 27,9 grama ketamina, 161 komad LSD-a, 25,5 grama cannabis marihuane, 21,4 psilocyba gljive, 2,8 grama changa, kao i novac za koji se sumnja da potječe iz kaznenih djela, rekao je voditelj Odjela kriminaliteta droga Vlatko Cegur koji je rezultate prezentirao zajedno sa zaslužnim policajcima Danielom Bjelivukom i Igorom Matejićem.

Krijumčar iza rešetaka

U policiji su podsjetili na nedavnu zapljenu kokaina, kad je vozač uhvaćen nakon gotovo filmske jurnjave, a u kojoj je i lakše ozlijeđen.

Izvršena je pretraga vozila te je pronađeno 1.180 grama kokaina i novčani iznos u protuvrijednosti većoj od 50.000 kuna, a za kojih se sumnja da potiče iz počinjenja kaznenog djela. Krijumčar droge, 54-godišnji Slovenac nalazi se u istražnom zatvoru.

Djedica “maricu” uzgajao u Sjeničaku

Policija je novi uspjeh u otkrivanju droge imala jučer kad su u Sjeničaku u dvorištu kuće pronađene sadnice biljke indijske konoplje, te je na mjestu događaja proveden očevid. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 66-godišnji hrvatski državljanin osumnjičen da je posadio i u teglama uzgajao osam stabljika biljke indijske konoplje visine od 80 do 120 centimetara. Slijedi mu kaznena prijava.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest