Zeleno srce Hrvatske: U dva vikenda Karlovac i Ozalj zajednički predstavljaju turističke potencijale

U nedjelju 6. rujna, “Zeleno srce Hrvatske” pokušat će oboriti Guinessov rekord! Riječ je o najdužoj štrudli na svijetu, koja će biti izrađena u Jaškovu u organizaciji Restorana Žganjer. Štrudla od jabuka i grožđa bit će duga čak 1300 metara pa se pozivaju svi da dođu na ovaj nesvakidašnji događaj i pomognu u tome da štrudla rekorderka – bude pojedena!

U Karlovcu će se 12. i 13. rujna na Starom gradu Dubovcu održati, pak, manifestacija “Vikend na Dubovcu”. Uz obilje događanja i zanimacija za sve uzraste, najavila je Nikolina Lisac iz Turističke zajednice grada Karlovca, jedna od središnjih atrakcija bit će streličarski turnir, ali ujedno i turistički program, “Put ratnika”, koji su osmislili Dubovački streličari. Kostimirani strijelci iz Karlovca, ali i Zagreba, Klisa, Pakoštana, Zagorja, Orahovice, Paga…a mogući su i dolasci iz inozemstva, održat će atraktivan turnir u prirodi, s metama postavljenim u široj okolici Starog grada, a posjetitelji će moći uz streličare i “ratnike” krenuti na turistički obilazak, na kojem će saznati više o bogatoj povijesti Dubovca i Karlovca. To će biti u subotu, dok će u nedjelju na turniru moći sudjelovati i sami građani!

Uz to, u ta dva dana na Starom gradu će biti streličarski tabor, sajam domaćih proizvoda, kostimirani turistički obilazak Dubovca, pripovijedanje bajki za najmlađe, kreativna radionica izrade “pričostopa”, ali i eno-gastro izložba “Zeleno srce Hrvatske”, na kojoj će se predstaviti tradicionalna jela cijele destinacije. Tu je i prezentacija o dubovačkom jezercu Mladena Kuke, ali i atraktivnog projekta “Karlovac 3D”, Nevena Cetinjanina.

Bit će svakako zabavno i atraktivno, a putem Turističke agencije Azelija organizirani su i autobusi za zagrebačke turiste. Uz cijenu od 100 kuna za povratnu kartu, autobus sa zagrebačkog glavnog kolodvora kreće 6. rujna za Jaškovo u 9 sati, a 12. rujna za Karlovac u 8,30 sati. U Ozlju će, pak, biti na raspolaganju posebni “Vinobus”, koji kreće iz etno sela Trg te za 50 kuna posjetitelje vozi u obilazak podruma Vivodine i Vrhovca, gdje će moći kušati po dvije čaše najboljih vina, ali i sudjelovati u posebnoj nagradnoj igri.

Posjetitelje su na događanja zajednički pozvali i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić i gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić.

Organizatori programa su Turistička zajednica grada Karlovca, Turistička zajednica grada Ozlja i Restoran Žganjer.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest