“Kalifornija” na Turnju do sredine listopada zaštićena i učvršćena – postavljaju se nosači za krov i staklenu fasadu

Zgrada “Kalifornije” u Vojnom kompleksu Turanj do sredine idućeg mjeseca bit će zaštićena i učvršćena, spremna za postavljanje staklene fasade.

Započeli su, naime, radovi na postavljanju čeličnih nosača oko zgrade i armirano-betonske krovne ploče, vrijedni dva milijuna kuna. Polovica sredstava Gradskom muzeju stigla je od Grada Karlovca, polovica od Ministarstva kulture, a radove izvodi AB gradnja.

– Ovo je treća faza uređenja “Kalifornije”. Krovna ploča će je zaštiti od padalina, nosači učvrstiti. Nadamo se da će na njih iduće godine doći planirana staklena fasada jer ćemo projekt ponovo kandidirati i Gradu i Ministarstvu, te na natječaje za EU strukturne fondove. Prođemo li na europskom natječaju, realizacija će biti brža, ako ne, nastavit ćemo tempom kojim nam sredstva dozvoljavaju, kazala je ravnateljica Hrvojka Božić.

Istovremeno, Muzej nastavlja i restauraciju izložaka u Vojnom kompleksu, pa će tako nakon amfibijskog vozila na red doći “Sveti Juraj” – vozilo koje su za Domovinskog rata improvizirali hrvatski branitelji.

POGLEDAJTE VIDEO…

https://vijesti.rtl.hr/video/partneri/77486/obnova-zgrade-kalifornije-na-turnju-buduceg-postava-muzeja-domovinskog-rata/?autoplay=false&src=kaportal_hr%20?autoplay=false&src=kaportal_hr

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest