Prvi metri štrudle punjene jabukama i grožđem, od 1.300 metara
kolika će biti, već su pečeni, a čitava će u Jaškovu biti
postavljena 6. rujna u 13 sati kako bi i službeno postala najduža
štrudla na svijetu.
Štrudlu priprema 50-ak žena, među kojima i 92-godišnja Jela
Šoštar, ugostitelji i pekari iz Karlovačke županije, a službeni
suci će biti Vesna Balta, Branko Ognjenović i Josip Štrucelj.
Na degustaciju slastice svi su dobrodošli, a popratni program
– eko-etno sajam domaćih proizvoda, glazbeni nastupi,
dječje radionice, jahanje na ponijima, nagradne igre… počet će
u podne.
Štrudla, koja bi trebala nadmašiti sve do sad pečene, bit će
napravljena, uz ostale sastojke, s više od 260 kilograma grožđa i
520 kilograma jabuka.
– Degustacija naše štrudle od jabuka i grožđa je besplatna, a dio
doniramo u humanitarne svrhe, kazala je koordinatorica tima za
gastronomiju i vino destinacije Zeleno srce Hrvatske Lidija
Žganjer Gržetić, dodavši da će i u slučaju nepovoljnih
meteoroloških uvjeta postavljanje rekorda biti održano.
Gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić ocijenila je ovaj projekt
važnim za turizam i gospodarstvo cijelog kraja i naglasila da
“posebno raduje zajedništvo i pozitivna energija koja je
uključila desetke partnera i stvorila prekrasno ozračje”.
KAportal.hr