Baseball: Interliga splitskoj Nadi, Karlovčani viceprvaci nakon iscrpljujućeg dana

Desetkovani ozljedama i bolestima te iscrpljeni od polufinalnog ogleda koji su okončali samo sat vremena prije finala, bejzbolaši Olimpije 83 nisu uspjeli doći i do trećeg trofeja ove sezone. U finalu srednjoeuropske Interlige od njih je bolja bila splitska Nada rezultatom 7:3. Splićani su odigrali odličnu utakmicu i potpuno zaslužili trofej, iako zaista ostaje žal zbog činjenice da su Karlovčani bili u donekle podređenom položaju nakon iscrpljujućeg polufinala i dvosatne utakmice koju su zbog vremenskih nepogoda igrali neposredno prije finala (i sa 6:5 svladali mađarske Obuda Warriorse).

Splitski bejzbolaši poveli su 3:0 u četvrtoj izmjeni, a jedini pravi bljesak umornih Karlovčana dogodio se u šestoj, kada su izjednačili na 3:3 i imali priliku i da dođu do vodstva. Nisu uspjeli i već u sedmoj izmjeni Nada je ponovno povela sa 4:3. Taj rezultat stajao je do posljednje izmjene, kada je napokon popustio odlični domaći bacač Slobodan Gales koji je utakmicu odigrao pod injekcijama zbog jakih bolova u leđima.

Junak utakmice svakako je bio izvrsni Australac Wayne Ough, koji je sa 15 strike-outova na kraju proglašen i najboljim bacačem i najkorisnijim igračem turnira, dok je najbolji udarač Ivan Račić, također iz splitske Nade.

Veliko rivalstvo Karlovčana i Splićana tako se nastavlja – ove sezone obje momčadi imaju po dva trofeja (Karlovčani kup, Splićani Interligu, obje momčadi pobjede na turnirima Europske lige prvaka), a već u subotu kreće polufinale doigravanja hrvatskog prvenstva, koje će odlučiti “čija” je ova sezona. Nada igra protiv Zagreba, a karlovački bejzbolaši svog suparnika još čekaju – naime, u Karlovcu u utorak u majstorici igraju varaždinska Vindija i zagrebačka Medvednica, a pobjednik će na Karlovčane u polufinalu. Tko god to bio, prve dvije utakmice polufinalne serije (igra se na tri pobjede) igraju se u subotu i nedjelju u Karlovcu.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest