Stečajna agonija HOC-a Bjelolasica pri kraju – skijalište i hotelsko naselje kupuje Todorićeva tvrtka Karisma?

Hoće li konačno hotelsko naselje dobiti novog vlasnika?

Hotelsko naselje u Jasenku podno Bjelolasice još je, uz hotel Jastreb u Begovom Razdolju, preostalo na prodaju od bivšeg Hrvatskog olimpijskog centra koji to, nažalost, bio samo po imenu. Jučer je, naime, oglašena i šesta po redu prodaja nekretnina. Na bubnju je više smještajnih paviljona, zgarište nekadašnje glavne zgrade i restorana, te skijaški tereni s vučnicom i restoran na međustanici ukupne vrijednosti oko 30 milijuna kuna.

Investicija dogovorena u Ogulinu?

Po neslužbenim saznanjima, za kupnju skijališta s popratnim objektima zainteresiran je Ivica Todorić, odnosno njegova tvrtka Karisma koja se bavi hotelijerstvom. Ovu informaciju danas je objavio Poslovni dnevnik dok je, podsjetimo, o ovoj mogućnosti prije mjesec dana pisao KAportal. Tada se, naime, u Ogulinu sastao bivši ministar turizma i direktor Karisme Veljko Ostojić, mlađi Todorićev sin Ivan te poduzetnik, Ogulinac Jura Mihaljević – Sitar koji je s Todorićima kućni prijatelj. S njima u društvu bili su gradonačelnik Jure Turković i dogradonačelnik Željko Stipetić. Društvo je otišlo u Jasenak gdje su i razgledali hotelsko naselje u Vrelu.

Zasad bez službene ponude

Kako nam je danas u telefonskom razgovoru rekao stečajni upravitelj HOC-a Tomislav Đuričin, još nije stigla nikakva ponuda u šestoj rundi prodaje pa prema tome kaže da ne može niti komentirati ove navode. Da je agonija HOC-a ipak pri kraju daje se naslutiti, posebno nakon što su uspješno prodani zgarište restorana Sabljaci, te upravna zgrada HOC-a u Ogulinu.

Ugovara se prodaja hotela Jastreb

Novost je da u novom oglasu za prodaju nema hotela Jastreb u Begovom Razdolju. Đuričin kaže da je su u tijeku pregovori razlučnog vjerovnika s potencijalnim kupcem tako da je moguće da će hotel biti prodan na ovaj način.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest