U Karlovcu palo 22 litre kiše po četvornom metru, u Ogulinu i malo snijega – zimski uvjeti na autocesti A-6 od Bosiljeva

foto ilustracija

U Karlovcu i dalje pada kiša koje je, prema podacima DHMZ-a, u proteklih 24 sata palo 22 litre po četvornom metru. U drugom županijskom središtu, gradu Ogulinu, palo je i šest centimetara snijega.

Prijepodne će biti većinom oblačno, povremeno s kišom, još samo ponegdje prolazno i sa snijegom, a na Jadranu su mogući i pljuskovi s grmljavinom. Poslijepodne uglavnom suho sa sunčanim razdobljima, a prema večeri sa zapada novo naoblačenje s oborinama.

Hrvatski autoklub navodi da snijeg pada u Gorskom kotaru, a slab mjestimice i u Lici.

Zimski su uvjeti na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva kao i na staroj cesti kroz Gorski kotar (DC3) Zdihovo-Rijeka. Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

Autocesta A1 i državna cesta DC1 otvorene su za sve skupine vozila.

U većem dijelu ostatka zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. Mogući su odroni zemlje i kamenja duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru: A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva; DC3 Stara cesta kroz Gorski kotar Zdihovo-Delnice-Rijeka; DC32 Prezid-Delnice; DC42 Stubica-Ljubošina; DC203 GP Brod na Kupi-Delnice; DC305 Parg-Čabar, DC501 Gornje Jelenje-Šmrika, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra; DC218 Dobroselo-Donji Lapac-GP Užljebić; ŽC Bjelopolje-Donji Lapac.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest