Rekonstrukcija podvožnjaka u Dugoj Resi, umjesto krajem godine, gotova mjesec ranije – najzahtjevniji radovi danas i sutra

.

Čulo se to za današnjeg obilaska podvožnjaka na Staroj cesti predstavnika investitora HŽ-a, koji je uložio 3,9 milijuna kuna, te Grada Duge Rese, koji je izdvojio 420.000 kuna.

Danas i sutra tamo se obavljaju ključni radovi na podvožnjaku kojima će privremena mosna konstrukcija biti zamijenjena novoizgrađenim podvožnjakom. Željeznički promet zatvoren je na ovoj relaciji od jutros u 5 sati, a vlakovi će početi voziti u nedjelju iza ponoći. Do tada putnike će prevoziti autobusi.

– Proširenjem podvožnjaka na odgovarajući način povezat ćemo stari i novi dio Duge Rese. Riješena je sva komunalna infrastruktura, stoga će sad i ovaj dio grada sigurno dobiti na važnosti. Još ima problema, a to su željeznički prijelaz kod Svetog Antona i podvožnjak kod Šeketinog brda na obilaznici. Nadam se da će nove mlade snage i to realizirati, kazao je gradonačelnik Ivan Baršić.

Po završetku izgradnje podvožnjaka, koji će biti proširen s 5 na 7,5 metara i imat će nogostup, bit će uređena i asfaltirana i pristupna cesta.

– HŽ Infrastruktura je zadnjih tri-četiri godine na Riječkom pravcu koji je Vlada RH definirala ključnim prometnim koridorom od Luke Rijeka do mađarske granice uložila 50 do 60 milijuna kuna u infrastrukturne objekte poput ovog. Ostvarili smo kvalitetnu suradnju s lokalnom upravom jer se naši interesi vezani za ulaganja i sigurnost poklapaju s interesima Grada za protočnost gradskog prometa. Trenutno radimo na osam gradilišta, od Ogulina do Moravica remont pruge, prema Oštarijma reprofiliramo prugu, a u Kukači radimo remont na putnim prijelazima. Istovremeno saniramo dva klizišta kod Dubrava i zahvat u Mrzlom Polju, a sve to, uz radove u Dugoj Resi, čini kompletnu infrastrukturnu operaciju kojom ćemo u dva-tri dana napraviti jako puno posla, istaknuo je član Uprave HŽ infrastrukture Ivan Vuković.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest