ArtiKA i drugi dan pretvorila Promenadu u umjetničku pozornicu – programi trajali do kasno u noć

Ulaz na sve programe bio je besplatan te prepoznat od javnosti. U idiličnoj atmosferi parka projekcija filma privukla je mnogobrojnu publiku, a Silent Party postao središte zabave u Karlovcu. Inovativan i interesantan program za mlade, ali i DJ-e koji su uživali u ovom neobičnom ambijentu. Veći dio petka protekao je u znaku umjetnosti i kreativnosti. Više od stotinu učenika osnovnih škola sudjelovalo je u kreativnim radionicama, umjetnici i šira javnost u izradi izložba nota i oslikavanju promenade te radionici sviranja gonga.

Subotnje jutro Promenadu je pretvorilo u “Glazbenu promenadu” uz gotovo 15 glazbenika i raznih vrsta instrumenata. Štoviše, u suradnji sa Glazbenom školom Karlovac, javnost je mogla probati svirati instrumente uz mentorstvo profesora. Uz mnogobrojnu publiku u subotu ujutro održan je i jazz koncert Big Benda Karlovac, a potom je započeo i program ‘Glazba uz kavu’. Umjetnici iz Labina tokom petka izrađivali su umjetničku instalaciju koja je cijelu subotu pljenila pažnju posjetitelja. Na Promenadu je u subotu postavljena i izložba fotografija, izložba nota, oslikan pločnik te postavljen raku kao mobile.

Večer, a time ujedno i festival, završena je uz dva posve različita koncerta. U Papa’s baru održan je jazz koncert Valerije Nikolovske Trio, a kao uvod u foklornoj izvedbi predstavilo se i Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora. Za one željne malo žešćih tonova održan je koncert Full Monty-a koji je napunio terasu i okolicu cafe bara Promenada.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest