Za 34 turistička projekta 400 tisuća kuna – bit će za kušaonice sira, biciklističke staze, pa i kućice na drvetu

– Svaka kuna dobro dođe i puno pomogne, no ne treba na ovo gledati kao poklon jer se novac vraća kroz dolaske turista. Lani smo novac iskoristili za turističku signalizaciju, sada ćemo za neke strojeve, alate, kosilice, rekao je Ivan Mataković.

Turizam u županiji, po riječima Marina Stanišića, ove godine bilježi rezultate bolje nego lani, pa je tako do srpnja 18 posto veći broj dolazaka i 15 posto više noćenja. Nastavi li se takav trend, ove bi godine mogli doći do 400.000 noćenja.

Više ih je i u općini koja sama nosi polovicu svih županijskih noćenja, Rakovici, a osjete to i u OPG-u Sabljak, koji je prošlogodišnju županijsku potporu uložio u tradicijske drvene kuće.

– Novac dobiven lani utrošili smo na izgradnju trećeg objekta, sada nam predstoji uređenje okoliša, marketing, kategorizacija. Ako se nastavi ovakav trend, bit ćemo zadovoljni jer turisti ostaju sve duže i s početnih jednog ili dva dana boravka, došli smo na četverodnevne i tjedne goste, obitelji koje kod nas borave, ispričala je Ljubica Sabljak.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest