Sedam Špičekovih brzopoteznih kulinarskih savjeta

Tomislav Špiček

Alfa i omega showa “Tri, dva, jedan – kuhaj!” pripremio
je sedam savjeta koje svi trebamo znati.

Bučino ulje se super slaže uz grah salatu, ali i uz sve što je
mliječno, pa čak i sa sladoledom od vanilije.

Za roštilj preporučujem teleću jetru, svinjsku vratinu i dobro
mljeveno meso. Ali pripazite da je žar jak, a priprema kratka.

Mladi krumpir u sebi puno vode pa je najbolji za pečenje. Ne
treba ga guliti.

U pire krumpir obvezno ide mlijeko.

Luk je najbolji začin za teža jela: gulaš, paprikaš,
čobanac.  Dalmatinska kapula blaži, pa je odličan za salatu
od hobotnice. Luk šalotka je odličan za blage umake, a luk
srebrenac se može jesti i sirov. Naravno, mladi luk najbolje ide
uz šunkicu.

Tamo gdje trebaš jako zagrijati masnoću nema mjesta maslinovom
ulju. Osobno ga koristim samo u pirjanju povrća i mesa.

Nije dobro naknadno soliti meso koje se ispeklo u pećnici.
Odojka, vratinu svinjsku mora se posoliti u sirovom stanju prije
pečenja, kako bi meso bilo i slano i sočno.

Vijesti.rtl.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest