Alfa i omega showa “Tri, dva, jedan – kuhaj!” pripremio
je sedam savjeta koje svi trebamo znati.
Bučino ulje se super slaže uz grah salatu, ali i uz sve što je
mliječno, pa čak i sa sladoledom od vanilije.
Za roštilj preporučujem teleću jetru, svinjsku vratinu i dobro
mljeveno meso. Ali pripazite da je žar jak, a priprema kratka.
Mladi krumpir u sebi puno vode pa je najbolji za pečenje. Ne
treba ga guliti.
U pire krumpir obvezno ide mlijeko.
Luk je najbolji začin za teža jela: gulaš, paprikaš,
čobanac. Dalmatinska kapula blaži, pa je odličan za salatu
od hobotnice. Luk šalotka je odličan za blage umake, a luk
srebrenac se može jesti i sirov. Naravno, mladi luk najbolje ide
uz šunkicu.
Tamo gdje trebaš jako zagrijati masnoću nema mjesta maslinovom
ulju. Osobno ga koristim samo u pirjanju povrća i mesa.
Nije dobro naknadno soliti meso koje se ispeklo u pećnici.
Odojka, vratinu svinjsku mora se posoliti u sirovom stanju prije
pečenja, kako bi meso bilo i slano i sočno.