Ići u školu ili ne? Škole otvorene, štrajk se nastavlja – oprečne poruke zbunile učenike i roditelje

Oprečne poruke ministra i sindikalaca zbunile su i roditelje i učenike, dovevši ih do “hamletovske” dileme: Ići u školu ili ne?

Započet u petak, štrajk u osnovnim i srednjim školama i visokoškolskim ustanovama nastavlja se i danas, a od pregovora zakazanih za 15.30 sati malo tko očekuje rješenje. Sindikati inzistiraju na povećanju plaća od četiri posto, resorno ministarstvo je već odavno reklo da je takvo što trenutno nerealno, pa će vrlo vjerojatno štrajk biti nastavljen.

Prvog dana u Karlovačkoj županiji odazvalo mu se više od 80 posto nastavnika u osnovnim i više od 60 posto u srednjim školama, koje su uglavnom bile bez učenika.

Kako će biti danas, ostaje vidjeti jer ravnateljima je iz Ministarstva obrazovanja poručeno da organiziraju rad u školama, a roditeljima da provjere ima li nastave u školama u koje im idu djeca, odnosno, da ih pošalju u škole. Sindikati su poručili suprotno, pozvavši roditelje da ih podrže tako da djecu ne šalju u škole.

Ravnatelji nekih ovdašnjih škola, očito i sami zbunjeni situacijom, na internetskim stranicama su poručili da će ujutro znati tko od nastavnika štrajka, a tko ne, ali i podsjetili da su oni ti koji su dužni organizirati nastavu ili boravak učenika u školi.

Podsjetimo, dileme nema u dvije škole u Karlovačkoj županiji u kojoj svi učitelji ne štrajkaju. To su Ekonomsko – turistička škola u Karlovcu, te OŠ Ivan Goran Kovačić u Dugoj Resi.

KAportal.hr

Pogledajte izjavu ministra Vedrana Mornara…

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/79036/ministar-mornar-porucio-roditeljima-dovedite-djecu-u-skole/?autoplay=false&src=kaportal_hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest