Županija u škole i učeničke domove ulaže 3,5 milijuna kuna – za fasade, solarne kolektore, nove kotlovnice

Nešto više od 3,5 milijuna milijuna kuna planira Karlovačka županije ove godine za kapitalna ulaganja u osnovne i srednje škole te učeničke domove.

Tako bi, po planu, dva milijuna kuna trebala biti raspoređena na škole Žakanje, Vojnić, Lasinja, I.B. Mažuranić Ogulin, dugoreške I. G. Kovačić i V. Nazor i krnjačku Katarine Zrinski, u kojima bi se ponajviše radilo na projektima energetske učinkovitosti – obnovi pročelja i krovova, dok se u ostalim školama planira nabava namještaja, knjiga, računalne opreme i one za školske kuhinje.

U srednje škole i učeničke domove kapitalna ulaganja iz decentraliziranih sredstava planirana su u iznosu od 1,5 milijun kuna. U karlovačkoj Prirodoslovnoj, Tehničkoj, Ekonomsko-turističkoj, Šumarsko-drvodjeljskoj školi i Gimnaziji te srednjim školama u Slunju i Dugoj Resi namjerava dodatno ulagati u solarne sustave te postrojenja i opremu za pripremu tople vode, zamjenu rasvjete i rekonstrukciju kotlovnica, dok je u ostalim školama i učeničkim domovima novac namijenjen za namještaj, e-dnevnike, knjige.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest