Osnovnoškolci ponovo u klupama, sindikalci poručili da nisu odustali, već samo prekinuli štrajk

Nakon četverodnevnog štrajka učitelja, danas su osnovne škole u Karlovcu i Karlovačkoj županiji otvorene i djeca normalno pohađaju nastavu. Kako je kazala predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem, štrajk je bio uspješan te poručuje da su učitelji “pokazali koliko je učiteljska profesija marginalizirana, te koliko su materijalno, ali i statusno degradirani’”.

Štrajk je prekinut u osnovnim školama, ali nastavlja se u srednjim. Šprem kaže da učitelji u osnovnim školama nisu odustali, već samo prekinuli štrajk.

Još jučer je, podsjetimo, županijska povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja Biserka Šintić kazala da su učitelji spremni nastaviti štrajk, no Veliko vijeće sindikata odlučilo je da se prekida štrajk u osnovnim školama. Šintić je rekla da je odaziv bio veći od 80 posto te da je u štrajku bilo čak 14 škola 100 posto.

Pogledajte razgovor s Karlovčaninom Vilimom Ribićem, predsjednikom Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti u RTL Direktu…

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/79386/ribic-nema-boljeg-vremena-nego-strajkati-pred-izbore-tada-se-lakse-moze-nesto-dobiti/?autoplay=false&src=kaportal_hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest