Posustaje štrajk i u srednjim školama – odaziv sve manji, u TUŠ-u i Gimnaziji odlučili ga prekinuti

Nakon što je u osnovnim školama prekinut, posustaje štrajk i u srednjim školama u Karlovačkoj županiji. Da je odaziv štrajku manji nego jučer i prethodnih dana, potvrdila nam je županijska povjerenica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Jelena Despot.

– Škole uglavnom rade, osim Šumarske, Tehničke i Trgovačko-ugostiteljske te, djelomice, Gimnazije Karlovac. Štrajk i dalje traje, odluku o njegovom prekidu donosi Štrajkaški odbor.

Pismo Lalovcu

Vladi je danas upućen prijedlog dopune kolektivnog ugovora, ovaj put ne ministru Mornaru nego ministru Lalovcu i premijeru, pa ćemo vidjeti što će odgovoriti, kazala je Despot.

Postignu li kojim slučajem sindikalci dogovor s Vladom ili, kao što je to Sindikat hrvatskih učitelja odlučio jučer, donesu odluku o prekidu štrajka, nastava će i u srednjim školama početi po uobičajenom rasporedu.

No, bez obzira na to, Trgovačko-ugostiteljska škola nastavu će od sutra održavati.

TUŠ i Gimnazija prekidaju štrajk

– S današnjim danom u Trgovačko-ugostiteljskoj školi završava štrajk prosvjetnih djelatnika. Od sutra, 2. listopada, nastava se za sve učenike odvija po redovnom rasporedu u obje smjene, najavio je ravnatelj Damir Pleša.

Gimnazija je još sinoć najavila da je danas redovan radni dan “bez obzira što će vjerojatno neki nastavnici i dalje biti u štrajku” te da će nastavu organizirati prema rasporedu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest