Hrvatski dom u tjedan dana od “opasnog za boravak ljudi” postao siguran, nakon zabrane gradska uprava dozvolila akciju čišćenja

Podrum Hrvatskog doma je u samo tjedan dana od opasnog za okupljanje ljudi, postao sigurnim i prihvatljivim prostorom.

Tako bi se, naime, moglo zaključiti nakon što je odjel za imovinsko pravne odnose, unatoč potpori koju KAoperativa ima od drugog odjela – onog za društvene djelatnosti, pod ovim objašnjenjem prvo zabranio, a potom dozvolio akciju čišćenja Hrvatskog doma mreži udruga nezavisne kulture KAoperativa.

Tako će se javna akcija čišćenja Hrvatskog doma održati ove subote, 10. listopada, u vremenu od 10 do 20 sati.

Smisao javne akcije je usmjeriti pažnju šire javnosti na djelovanje mreže KAoperativa, uključiti građane u promišljanje budućnosti prostora Hrvatskog doma, nastaviti proces razvoja društveno-­kulturnog centra s lokalnom upravom te praktično predstaviti namjere za korištenjem prostora zgrade Hrvatskog doma. 

Iz KAoperative pozivaju sve građane željne uključivanja u ovu volontersku akciju da se priključe početku stvaranja i definiranja namjene novog karlovačkog prostora društvenosti i kulture. KAoperativa će osigurati zaštitnu opremu i alate za čišćenje. Prikupljeni otpad će se separirati i prodati, a sredstva će se uložiti u uređenje prostora Male scene Hrvatskog doma.

Aktivnosti projekta KAoperativa provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest