HOC Bjelolasica u 7. krugu prodaje – je li 30 milijuna kuna previše za hotelsko naselje sa skijalištem?

Bjelolasica u boljim danima - pogled sa skijališta

Stečajna agonija “pokojnog” Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica se nastavlja, od ponedjeljka je u novom, sedmom po redu krugu prodaje.

Na “bubnju” je preostalo hotelsko naselje podno planine Bjelolasice u Jasenku, zajedno sa skijalištem i zgarištem restorana i centralne zgrade naselja koja je izgorjela u požaru u siječnju 2011. godine. Hotelsko naselje prodaje se u dvije cjeline, prva sa skijalištem po početnoj cijeni od 20,6 milijuna kuna, a druga koja obuhvaća pet paviljona za 4,8 milijuna kuna.

Rok za dostavu ponuda je 8 dana, a počela je teći od utorka, te ističe zaključno sa 13. listopada. Jamčevina iznosi 5 posto od ukupne cijene svake pojedine cjeline, navodi se u oglasu za prodaju.

Podsjetimo, u stečajnom postupku prodano je drugo zgarište restorana, ono uz jezero Sabljaci u Ogulinu, te upravna zgrada u centru grada. Hotel Jastreb u Begovom Razdolju pokušava prodati direktno vjerovnik.

Posljednjih tjedana nagađalo se da će ovaj, najkrupniji i najskuplji dio HOC-a kupiti Ivica Todorić, odnosno njegova tvrtka za hotelijerstvo Karisma Adriatic Hotels, no ponuda nije stigla.

Hoće li stići do 13. listopada, treba tek vidjeti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest