Gradske tvrtke napravile feštu za Dan neovisnosti – Jelić kaže “jao si ga onome tko na žrtvi naših predaka gradi, makar i jedne izbore”

Dan neovisnosti u Karlovcu dobio je dostojnu proslavu naziva “U službi grada i domovine”, a kako je najavio gradonačelnik Damir Jelić, fešta na ŠRC-u Korana kao svojevrsna prezentacija svih gradskih tvrtki, ustanova i javnih službi bit će održana i sljedeće godine, bez obzira na to što neće biti predizborno vrijeme.

Naime, na naš upit hoće li fešta postati tradicionalna unatoč tome što se ne održavaju izbori, rekao je da bi “imao osjećaj krivnje na pitanje koje žacne, da ta ideja nije stara već sedam, osam godina, a koja se ostvarivala individualno, a na ovaj način organizirano”.

Lijepa hrvatska priča

– Jao si ga onome tko na žrtvi naših predaka gradi, pa makar i jedne izbore, rekao je Jelić. Kaže da je ideja ovakve proslave dugo tinja te da je sretan da se ostvaruje ovdje na tako lijepi način.

– Ovdje su sve gradske tvrtke, ustanove, čitav grad, dio ljudi koji sudjeluju u civilnim inicijativama. Pogledajte kulturno – umjetnička društva, zborove, to je jedna lijepa hrvatska priča. Nitko od nas vjerojatno nije ni svjestan što znači tisućljetni san i hrvatska neovisnost. Puno puta u povijesti smo bili toliko blizu, a sada živimo nešto što je bilo u snovima naših predaka. Kada bismo svi bili toga svjesni sigurno bi nam i Hrvatska bila puno bolja, dodao je još gradonačelnik.

… VIDEO…

https://vijesti.rtl.hr/video/partneri/80157/karlovac-slavi-dan-neovisnosti/?autoplay=false&src=kaportal_hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest