Prva ovosezonska premijera “Igra” oduševila prepun Zorin dom, “repriza” već u nedjelju

U prepunom Zorin domu održana je prva premijera u novoj sezoni – riječ je o novoj predstavi Dramskog studija “Igra” (režija: Sanja Hrnjak, scenski pokret: Martina Maričić, narator: Branko Meničanin Pjer) u kojoj se pojavljuju glumci iz tri generacije ovog sjajnog karlovačkog amaterskog ansambla, koji posljednjih godina sa svojim predstavama osvaja mnogobrojne nagrade i priznanja na festivalima diljem Hrvatske.

“Igra” je nastala na osnovu meksičke narodne pripovijetke, koja govori o ljudskim osobinama i osjećajima. Glavni akter priče – Istina, odluči stati na kraj Laži, ali Laž se ne da i započinje igru skrivača, pokušavajući pobjeći što dalje od Istine. Kroz tu “igru” skrivaju se i razotkrivaju i ostale ljudske vrline i mane pa se na kraju jasno vidi koje osobine vrijedi njegovati, a koje treba iz sebe iskorijeniti.

Istovremeno razigrani i profesionalni, mladi karlovački glumi još su jednom oduševili publiku pa ne treba sumnjati da će se “Igra” – često i rado igrati na pozornicama diljem Hrvatske, kao i predstave koje su joj prethodile.

Oni koji su je propustili mogu je pogledati već u nedjelju u 11 sati u sklopu “Vikend matineja”, a već 23. listopada na rasporedu je i prva ovosezonska premijera profesionalnog ansambla Zorin doma – predstava “Kaos iza kulisa”, kako je najavljeno – nova urnebesna komedija u režiji Peđe Gvozdića.

Danas je u Zorin domu, podsjećamo, filmski dan – u 11 sati na rasporedu je animirani film “Žabac Regi”, a u 18 te u 20,30 možete pogledati aktualni veliki hrvatski filmski hit – “Zvizdan”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest