Sutra HDZ objavljuje liste – uz nositelja Jelića, u 7. IJ još četiri kandidata iz Karlovačke županije

Sutra će i službeno biti poznati kandidati HDZ-a i njegove Domoljubne koalicije na predstojećim parlamentarnim izborima koji će se održati u nedjelju 8. studenoga.

Nositelj Damir Jelić

Iako lista još nije objavljena, KAportal saznaje koji će kandidati iz Karlovačke županije biti na listi za 7. Izbornu jedinicu. Kao što smo već pisali, nositelj liste bit će potpredsjednik HDZ-a i karlovački gradonačelnik Damir Jelić.

Na listi će ponovo biti aktualni župan Ivan Vučić, Nada Murganić i dva kandidata iz redova HDZ-ovih koalicijskih partnera. To su, saznajemo, HSS-ov gradonačelnik Duge Rese Ivan Baršić, te Ogulinac Željko Bokulić iz HSP-a Ante Starčević. Neke je iznenadilo što na listi ispred HSS-a nije karlovačka dogradonačelnica Marina Kolaković koja je i dopredsjednica stranke na nacionalnom nivou. Posebno jer je Baršić čak najavljivao i odlazak iz politike nakon što odradi ovaj gradonačelnički mandat.

Baršić među prvih deset?

No očito se Baršić predomislio, a u koaliciji procijenili da ima više šanse od Kolakovićke, te bi Dugorešanin čak mogao biti i pozicioniran među prvih deset kandidata.

Dvoje od spomenutih kandidata iz Karlovačke županije već imaju iskustva u saborskim klupama. To su Ivan Vučić koji se famoznim “umirovljenjem na jedan dan” prije ukidanja povlaštenih saborskih mirovina, fino osigurao za stare dane, te Nada Murganić koja je saborska zastupnica i u ovom mandatu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest