Karlovački “City” konačno dobiva novo lice – uređenje Vraniczanyeve zgodno tempirano pred izbore

Usporedo kreće i uređenje dotrajalih fasada zgrade Karlovačke županije. Uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovost i vlastitim sredstvima Županija je krenula u projekt uređenja fasade, zamjene stolarije i krova na brojevima 2 i 4. Za to je predvidjela vlastitih 1,8 milijuna kuna.

Za fasade pomoć Fonda

Od Fonda u Županiji očekuju dodatnih 1,5 milijuna kuna.

Stanovnicima ovog dijela grada je bagera, skela i dizalica sigurno već dosta, s obzirom da radovi traju već dva i pol mjeseca. No radnici i mehanizacija na ulicama ipak i vesele, jer to znači da se nešto radi, privređuje, te da u konačnici ipak ne stojimo na mjestu. Neka je, makar i uoči izbora.

Upravne i financijske službe

Osim zgrade Karlovačke županije i njezinih ureda, Konzervatorskog odjela i Matičnog ureda, u Vraniczanyevoj se nalazi i hotel Carlstadt, dok se na početak ulice nedavno doselio i karlovački Županijski sud, u zgradu Croatia osiguranja. Nedaleko je zgrada FINA-e i porezne uprave, nova Žitna kuća i Shopping centar Karlovčanka. Uređenjem ove ulice i konačnim umivanjem oronulih fasada zgrada regionalne samouprave, karlovački centar će sigurno izgledati puno reprezentativnije.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest