Da nema vrijednih ogulinskih skijaša, brdo u Vučićima bi i dalje bilo samo brdo – ovako, čeka se snijeg i skijaška sezona

U punom jeku pripreme za skijašku sezonu

Skijaški klub Ogulin, pravi mali sportski hit u gradu pod Klekom, ulazi u svoju petu godinu rada, koliko broji i njihovo skijalište u predgrađu, ono u naselju Vučići. Peta godina donosi i veliki napredak kada su u pitanju sportske aktivnosti. “Spiritus movens” skijaškog kluba, Neven Tešić, za KAportal je istaknuo neke od aktivnosti koje planiraju vrijedni ogulinski skijaši.

Rekreativna i natjecateljska događanja

– Nakon nekoliko sastanaka s Hrvatskim skijaškim savezom, skijalište Vučići  je dobilo organizaciju prvenstva Hrvatske za dječje uzraste u disciplini slalom. Utrka će se održati 13. veljače 2016. Za taj vikend organiziramo pravi festival skijanja. Od spomenute utrke koja će se održati u jutarnjem terminu, tu će još biti i otvoreno prvenstvo Ogulina i Karlovačke županije (večernji termin), turno utrka skijalište Vučići – brdo Stožac i natrag, te ostali zabavni skijaški sadržaji, kazao je Tešić.

Skijalište Vučići ugostit će i natjecatelje  za prvenstvo Hrvatske u snowboardu i to, ni manje ni više, nego za juniorski i seniorski  uzrast, tako da Ogulinci mogu očekivati i natjecatelje koji su nastupali na Olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima.

Sto dana skijanja u Ogulinu?

Jedino funkcionalno skijalište u Karlovačkoj županiji zahvaljujući vrijednim članovima kluba, predanim radom se uređuje, i u klubu očekuju da bi za koju godinu imali uvjete za čak 100 dana skijanja, u neposrednoj blizini središta Ogulina. U ovu zimsku sezonu ulazee s nekim novitetima.

Naime, otkos staze je već napravljen, uređeni su objekti, nabavljen  je i kontejner (donacija HGSS- stanica Ogulin) koji će služiti u podnožju skijališta. Kroz koji dan iznivelirat će se staza Kuti, te se produžiti, tako da osiguraju, od Hrvatskog skijaškog saveza, sve propisane norme za održavanje utrka.

Iz Skijaškog kluba Ogulin zahvalili su svima koju nesebično pomažu da se jedan ovakav sportski teren razvija,  jer bez te pomoći,  kako kažu, “brdo  u Vučićima bi i dalje bilo, samo brdo”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest