Eminentni stručnjaci i kuharski velemajstori iz Indije, Kine,
Italije, Češke, Slovenije i Hrvatske okupit će se u Karlovcu 5.
studenog na 7. Međunarodnom kongresu izvornog tjesteničarstva,
koji će se održavati u Domu OS RH i pripadajućem restoranu
Zrinski. Glavna tema kongresa je: Tjestenina – srce gastronomije.
Osnovni cilj organizatora kongresa je da na stručan, edukativan i
informativan način putem stručnih predavanja i gastronomskih
degustacija preferira upoznavanje tjesteničarske branše s brojnim
vrstama tjestenina koje predstavljaju nacionalno
gastronomsko blago brojnih zemalja i koje nisu dovoljno
planetarno poznate.
Uz brojna predavanja, na skupu će se promovirati gastronomske
delicije s brojnim tjesteninama. Vrhunski kuhari pripremit će 120
vrsta jela od tjestenine.
Gosti dolaze u Karlovac 4. studenog u večernjim satima, a tu ih
očekuje i svečana večera uz tradicionalna jela naše županije.
Prva predavanja počet će 5. studenog već u 9 sati ujutro, a u 10
sati radionicom i degustacijom uz poseban show predstavlja se
Indija. I tako se program nastavlja tijekom cijelog dana, a što
se tiče kulinarskih specijaliteta u 11,30 predstavlja se
Slovenija, u 14,30 Kina, a u 15,30 naša zemlja. U večernjim
satima posebno će se prezentirati Karlovačka županija, a bit će
održana i posebna slastičarska promocija torte “Karolina” koju
izrađuje karlovački restoran Panorama, kao i Podravkinog vinskog
gulaša s trgancima.
Paralelno s kongresom odvijat će se i natjecanje mladih kuhara i
učenika srednjih ugostiteljskih i kuharskih škola u spravljanju
jela od tjestenine u Trgovačko-ugostiteljskoj školi.
Organizator ovog događanja je nakladnička kuća Robinson, a
pokrovitelji Hrvatski kuharski savez, Prehrambeno – biotehnološki
fakultet i Kuhari bez granica – Taste of Peace Jerusalem.
KAportal.hr