Na karlovačkom sudu počelo suđenje obiteljskom nasilniku iz Sv. Roka koji je nasmrt pretukao svoju suprugu

Šimicu Vidaković je u kolovozu prošle godine u njihovoj obiteljskoj kući u Svetom Roku brutalno pretukao njezin suprug Marko. Nakon šest dana kome u koju ju je bacilo čak 27 ozljeda na tijelu, preminula je u Općoj bolnici Zadar.

Marku Vidakoviću za to teško ubojstvo sudi se na Županijskom sudu u Karlovcu. On se brani šutnjom, neposrednih očevidaca događaja nema, pa će se Sudsko vijeće kojim predsjeda sutkinja Sanda Janković, morati osloniti na znanje stručnjaka vještaka kako bi se rekonstruiralo ono što se kobnog ljetnog dana dogodilo u obiteljskoj kući Vidakovićevih.

Ključni dio tragedije dogodio se u kuhinji, gdje je nasilnik suprugu udarao rukama i nogama, a vjerojatno joj nabijao glavom u pod i zid, sve dok nije izgubila svijest, dalo bi se to zaključiti po tragovima krvi. Žena se ipak nekako “dobila”, no samo toliko da dođe do svojeg kreveta u susjednoj sobi. Više se nikada nije probudila, pa ni kasnije u zadarskoj bolnici, gdje je umrla.

Više će se znati nakon što medicinski vještak dr. Želimir Korać prouči dokumentaciju s liječenja preminule iz zadarske bolnice, dokumentaciju s obdukcije, kao i fotoelaborat s mjesta događaja. Psihijatrijski vještak dr. Goran Arbanas i psihologinja dr. Mirjana Lulić pokušat će odgonetnuti koliko je kobnoga dana okrivljenik bio ubrojiv, odnosno, opisat će karakter ovog dugogodišnjeg alkoholičara i obiteljskog nasilnika.

Suđenje se nastavlja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest