Sve je moguće za izbore: Jelić ribičima obećao više štuka, smuđeva, pastrve, lipljana i šarana – obratio im se osobno pismima

foto ilustracija

Pisanje biračima i pisma u sandučićima s molbom da upravo njima daju svoj glas postali su uobičajeni u predizbornim kampanjama. Tako su i Karlovčani proteklih dana dobivali pisma, neki od Zorana Milanovića a drugi od Tomislava Karamarka, neki od jednog i drugog.

No Damir Jelić, karlovački gradonačelnik i nositelj liste HDZ-ove, Domoljubne koalicije u VII. izbornoj jedinici sponao je da su na ovim izborima vrlo bitni i glasovi ribiča, pa se i njima osobno obratio pismom.

Obećanje ribičima

– Ribolov je oduvijek bio izuzetno važna grana u gospodarenju i očuvanju naših rijeka, jezera i životinjskog fonda voda. Domoljubna koalicija smatra da do sada niste imali pažnju koju zaslužujete s obzirom na trud, rad i ljubav koje ulažete u ribolov, piše Jelić ribičima.

Kako je dodao, u njegovoj koaliciji smatraju da se mora pronaći prostor i osigurati što više sredstava za poribljavanje rijeka i jezera raznim vrstama riba, a koje su autohtone za naše područje i od davnina u njemu obitavaju: štukom, smuđem, pastrvom, lipljanom, šaranom, linjakom itd.

Obećao je i povećati kvalitetu i standard rada ribočuvarske službe te ribolov i ribolovni turizam učiniti održivim.

– Želimo da svi hrvatski ribolovci nesmetano uživaju svoju djedovinu, stvarajući nova radna mjesta u ovoj važnoj gospodarskoj grani hrvatskog gospodarstva, zaključio je Jelić.

Tko mu je dao podatke?

Pismo koje je dobio poštom dao nam je jedan karlovački ribič koji se, vjerojatno kao i njegovi kolege, pita otkud uopće HDZ-u baza podataka Ribolovnog saveza i imaju li se pravo stranke koristiti podacima udruga građana u predizborne svrhe.

Kampanja je u foto finišu pa ostaje za vidjeti jesu li kakvo slatkorječivo pisamce dobili skupljači novčića, razglednica, aviomodelari…

KAportal.hr 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest