Izborni cirkus na tržnici završio kako je i počeo – ruku punih poklona i usta punih obećanja

Letke, kalendare, spužvice, olovke… a ponajviše obećanja, dijelili su danas “šakom i kapom” na karlovačkoj Tržnici kandidati za Sabor. Stranački i nezavisni, u mirnom suživotu jedni kraj drugih, u lovu na glasove iskoristili su posljednji dan kampanje i oni koji su o tome obavijestili medije i oni koji ih na svoja “druženja s građanima” nisu zvali.

Pressice su se redale k’o na tekućoj vrpci, a prvi je krenuo Milan Bandić.

– Kažu da je sve već gotovo, da HDZ dolazi, da je SDP u opoziciji, da drugi ne trebaju. Tomo i Zoran poručuju: Ili mi ili oni! A ja im poručujem: Ni Zoran, ni Tomo, nego stručni i kompetentni ljudi, zajedno za bolju Hrvatsku! Neka se ujedine u Stranku demokratskih promjena, neka jedan bude dvije godine predsjednik, pa drugi dvije; mislim da zaslužuju odmor od 4 godine jer oni su toliko vrijedni, s toliko topline za ljude, dokazali su se na djelu, umorili i ja im preporučujem da malo odmore. Izađite na izbore u nedjelju, zovtite sve što gmiže, sve što liže, sve što hoda, sve što može izaći na izbore da izađe i da promijenimo, pozvao je predsjednik 365 Bandić Milan Bandić – Stranke rada i solidarnosti.

Obišao je karlovačku tržnicu, kupio povrće i pile, pozdravio se s brojnim građanima – prosjaku nije dao novac nego ruku – poručio da treba glasati za listu Koalicije rada i solidarnosti “broj 2 jer i dvojka je nekad petica”, te ponovio da treba izaći na izbore 8. studenog.

–  Neka to bude dan oslobođenja od dviju napasti! Svejedno vam je od čega ćete umreti: od kuge ili kolere; bolje da ne umiremo! Jedini i pravi put je put odgovornosti, znanja, zajedništva za bolju Hrvatsku, poručio je Bandić.

Prvi na listi u VII. izbornoj jedinici Ljubo Jurčić naglasio je da ne postoji niti jedan objektivan razlog zašto bi se u Hrvatskoj loše živjelo, samo jedan subjektivan: loša politika, koju treba promijeniti.

Da treba promijeniti sadašnju vlast i u nedjelju zaokružiti listu broj 3, poručili su kandidati Domoljubne koalicije predvođene HDZ-om: Majda Burić, Željko Fiolić, Nada Murganić i Ivan Vučić.

– Važan nam je gospodarski rast i zapošljavanje, ali nam treba i dobra socijalna politika, strategija protiv siromaštva, obiteljska politika i demografski razvoj. Najbolje se vidi briga društva za svakog pojedinca kada su bolesni i siromašni. U ove 4 godine vladavine Kukuriku koalicije na tom području sve državne i javne institucije su zakazale. Od ponedjeljka će HDZ s koalicijskim partnerima raditi na tom poboljšanju, najavila je Murganić.

Vučić je zahvalio svim ostalim listama, odnosno, kandidatima u VII. izbornoj jedinici na korektnom ponašanju, ocijenivši da je bilo tek malih čarki uobičajenih u političkom dvoboju.

– Siguran sam da će građani znati prepoznati našu listu na kojoj je 14 kandidata iz svih slojeva. Pozivam građane da izađu na izbore, zaokruže listu naše koalicije koja ima u sebi dvije tako lijepe riječi: dom i ljubav i pozivamo na zajedništvo, a ne na “mi ili oni”.  Svi zajedno idemo dalje, poručio je Vučić.

SDP-ov kandidat na listi koalicije Hrvatska raste u ovoj izbornoj jedinici Damir Mateljan također je pozvao sve građane da izađu na nedjeljne izbore.

– Da izađu na izbore i glasaju po svojoj savjesti. Pozivam ih da glasaju za listu broj 15 da se ne vratimo natrag u ’90-te, da se ne vratimo na početnu točku iz koje će biti vrlo teško krenuti naprijed. U nedjelju odlučujemo da li će nam premijer biti Milanović ili Karamarko. Pamet u glavu, pamet u olovku kojom zaokružujete i zaokružite listu broj 15, pozvao je Mateljan.

Fotogaleriju s tržnice pogledajte OVDJE

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest