Dugoreški judaši uspješni na natjecanjima u Jastrebarskom i Novom Mestu (Slovenija)

U Jastrebarskom je održan judo turnir “Kup Jaska 2015.” koji je okupio čak 274 natjecatelja iz 28 klubova među kojima i članovi Judo kluba Duga Resa. U uzrastu 8 godina (U-8) 1. mjesto osvojio je Luka Gojak (do 24 kg). U istom uzrastu 2. mjesto osvojio je Leon Šutej (24 kg), 3. Jakob Baraba (do 38 kg), 5. Leonard Birbić (do 38 kg), 3. Leo Pavlić (do 46 kg) i 2. mjesto Lovro Jurčević (do 50 kg).

U Novom Mestu održan je judo pokal “Novo Mesto 2015.” na kojem su također nastupili članovi dugoreškog judo kluba. Taj je turnir okupio 258 natjecatelja iz 29 klubova u uzrastima U-12 i U-10. U uzrastu dječaka do 12 godina (U-12) 1. mjesto osvojio je Mateo Holjevac (do 30 kg) dok je 3. mjesto osvojio Bono Doboević (do 46 kg). Kod djevojčica do 12 godina 2. mjesto pripalo je Ivi Tomas Kosijer (36 kg). U uzrastu dječaka do 10 god. (U-10) 1. mjesto zauzeo je Leon Šutej (do 21 kg) a prvi je bio i Luka Holjevac (38 kg) Kod djevojčica do 10 godina starosti 1. mjesto osvojila je Pia Doboević (40 kg).

Klub za Mateu Holjevca, dječaka s Down sindromom, traži pomoć za odlazak na OP Europe u organizaciji Special Olympics Rusija

Član Judo kluba Duga Resa Mateo Holjevac (rođen 2003.) rođen je sa dijagnozom Down sindroma. U klubu trenira redovno s djecom bez poteškoća te nastupa na domaćim i međunarodnim turnirima u svojem uzrastu s djecom bez poremećaja ili invaliditeta. Uz treninge juda znatno mu se popravila koordinacija i motorika. Osim juda Mateo pliva, vozi bicikl, igra nogomet što je vrlo netipično za osobe sa down sindromom.

Do sad je postigao dobre rezultate u judu: Kup Jaske – 2. mjesto, Kup Duga Rese – 3. mjesto, Kup Bihaća – 3. mjesto i Pokal Novog Mesta – 1 mjesto.

Pružila mu se prilika da predstavlja Hrvatsku na otvorenom prvenstvu Europe za osobe sa down sindromom, u organizaciji Special Olympics Rusija. Natjecanje se održava od 6. do 10. prosinca 2015. godine u St. Petersburgu (Rusija) gdje će nastupiti 150 natjecatelja iz Europe i ostatka svijeta, svi sa down sindromom, podijeljenih u tri uzrasne kategorije i prema stupnju sindroma koji imaju. Mateo nastupa u uzrastu od 12-16 godina za dječake, 1. kategorije sindroma.

Kako cjelokupni troškovi puta i nastupa padaju na trošak Mateovih roditelja i kluba, ovom prigodom pozivaju sve da u okviru svojih mogućnosti financijski pomognu odlazak Matea Holjevca na ovo natjecanje u Rusiju.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest