Kolumnisti KAportala i u tiskanom izdanju – knjigom smo obilježili 40 godina Bakićevog novinarskog rada i pet našeg

Magdić i Lisac iz opravdanih, zdravstvenih razloga na predstavljanju nisu bili, Ivka je priznao da je teško pisati u malom gradu poput Karlovca dodavši: “Vidim i ovdje neke koje sam očešao”. Zaplatić je otkrio da voli tekstovima provocirati kako bi izazvao diskusiju i razgovor, a Bakić zaključio da se, premda su neke kolumne objavljene prije više od pet godina, puno toga nije promijenilo – na bolje.

Usamljenički posao

– Nije sporno da je novinarstvo subjektivno. Štancajući tekstove zaboravite ponekad da ste protiv nekoga nešto napisali, pa se dogodi da mnogo kasnije toj osobi pružite ruku, a ona uskrati pozdrav. Mnogo je ugodnije baviti se takvim poslom u Zagrebu, jer ne susrećeš u pravilu one o kojima pišeš, kaže još Ivka, autor kolumne “Signali nad gradom”. Kako je dodao, pisanje za KAportal je usamljenički posao koji ne donosi materijalnu korist, ali angažman zadovoljava.

– Što god radio u životu, od pisanja neću odustati. Novinarstvo je način života i ovisnost, dodao je Ivka.

Velečasni Zaplatić nadimka Pit, autor kolumne na KAportalu koja se prvotno zvala “Pit i to je…”, a potom “Pitov teatar apsurda”, piše blogove od 2000. godine. Prije angažmana na KAportalu pisao je i na stranicama koje je samostalno osnivao te, kako kaže, ratovao s lijevima, a ni crkvenoj hijerarhiji nije bio po volji, jer ga se nije moglo kontrolirati.

Pit uživo

– Uvijek napišem što mislim i nastojim to potkrijepiti argumentima. Drago mi je što sam na predstavljanju knjige jer me sada oni koji me deru komentarima na KAportalu mogu vidjeti uživo. Volim provocirati kako bih izazvao raspravu i nikad one koji su me napali nisam smatrao neprijateljima. Različitost mišljenja je bogatstvo, ističe Pit.

Na KAportalu su čitani i komentari čitatelja. Registriranih korisnika je tri tisuće, a stotinjak ih je aktivnih, ovisno o temi, kako objašnjava Gvožđak. Unatoč ponekim primjedbama na moderiranje, svi su suglasni da je razina komunikacije daleko viša od one na ostalim portalima.

Možda je to stoga što su komentatori na KAportalu uglavnom lijeve provenijencije, pa se sve ne završava na raspravama o partizanima i ustašama kao na drugim portalima, kaže Ivka.

CIJELU FOTOGALERIJU POGLEDAJTE OVDJE

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest