Badovinac Turkoviću: Novac koji vam je Zelenilo dalo za školovanje donirajte bolesnoj djeci, Turković ga “prečuo”

– Ulazimo u predbožićno razdoblje kada pokazujemo humanu liniju, vjerujem g.Turkoviću da ju imate, pa predlažem da sav novac kojim je tvrtka, Grad ili stranka financirala Vaše školovanje, uplatite bolesnoj djeci. Trenutno znamo da ga trebaju dvije djevojčice, pa apeliram da uplatite već sutra. Jako biste im pomogli i odužili biste se za školovanje. Direktor ste već duže vrijeme, imate dobru plaću i mislim da biste novac mogli donirati djevojčicama!

Predložio je to, podsjetivši da je ranije najavio pitanje o novcu kojim mu je plaćeno školovanje, na današnjem Aktualnom satu vijećnik Nikola Badovinac (SDP), direktoru Zelenila Stjepanu Turkoviću.

Predsjednik Vijeća Damir Mandić napomenuo je da “direktor možda i ne mora odgovoriti” jer se radi o prijedlogu, no Turković je ipak izašao za govornicu. Naveo da je Zelenilo prije 10 godina, kada je on tamo došao, imalo prihod od 13,5 milijuna kuna i prihod po zaposlenom od 100.000 kuna, sada je godišnji prihod 19 milijuna kuna, a prihod po zaposlenom 160.000 kuna.

– Da bi ovako organizirali tvrtku, naravno da treba umijeća i ja sam za to odgovoran. Ponosan sam na sve djelatnike na način koji obavljaju svoju djelatnost, pa svatko tko se želi doškolovati da bi ovako unaprijedio rad tvtke ili ustanove ja ću uvijek prihvatiti, preporučam i drugima da prihvate. Svim djelatnicima Zelenila koji su htjeli ići na seminare, obuku sam ja omogućio, kao što je i meni to omogućio NO Zelenila, rekao je Turković.

Ni jednom riječju se nije osvrnuo na Badovinčev prijedlog da donira novac, pa vijećnik njegovim odgovorom nije bio zadovoljan.

– Ja sam si sam, uz pomoć roditelja, platio diplomu, kazao je Badovinac i nasmijao prisutne u Velikoj gradskoj vijećnici.

Shvatio je grešku, pa se ispravio.

–  Školovao se! Nije mi platila ni stranka, ni Grad ni tvrtka. Morate imati moralnu odgovornost, zaradili ste dosta kao direktor i vjerujem da možete dati novac koji Vam je firma dala. Djelatnici Zelenila, krenite u razne škole, g. Turković će svima platiti, a nadam se, on vratiti za svoje koje je dobio. Ništa mi niste odgovorili! Šteta, mogli ste biti plementi, a niste, zaključio je Badovinac.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest