Stigao prvi ovozimski snijeg – Karlovac se zabijelio, danas 15 stupnjeva hladniji nego jučer

Ni obilnom kišom natopljeno tlo  – a u 24 sata palo je više od 30 litara po četvornom metru – ni temperatura u plusu nisu spriječili stvaranje bijelog pokrivača: snijeg, koji uporno pada već duže od tri sata, zabijelio je Karlovac.

Po najavama meteorologa – iako ga nije trebalo biti ovoliko – moglo bi ga pasti 10-ak centimetara, ali nastavi li još neko vrijeme “sipati” ovim tempom, snježne radosti stići će nam i prije no što smo mislili.

Vozači bi možda upotrijebili neku drugu riječ jer zimski uvjeti zbog raskvašenog snijega, javlja HAK, već su na cestama u Gorskom kotaru i Lici, pa tako i na nekim dijelovima koji prolaze kroz Karlovačku županiju: dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Bosiljeva zbog čega se kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama isključuju iz prometa na čvoru Kikovica, odnosno na odmorištu Vukova Gorica, te  DC1 na dionici Zagorje – Grabovac – Ličko Petrovo Selo – Prijeboj i DC429 Selište Drežničko – Prijeboj.

Počele su i prometne nesreće: zbog prevrtanja teretnog vozila na DC1 u Draganićkim Mrzljakima promet teče otežano, jednim trakom.

U samom Karlovcu snijeg se na prometnicama topi, ali je nužan dodatni oprez u vožnji i, naravno, zimska oprema. Za šetnju su dobrodošle zimske čizme, nepropusne, temperatura je dva stupnja, 15-ak stupnjeva hladnije nego jučer, pa se zaputiti možete i prema Korani. Uživati u pogledu, svježem zraku i, prolazite li kraj Hotela, karlovačkom “zoološkom vrtu” u sasvim novom, zimskom izdanju. Plastične životinje, koje su u listopadu preživjele poplavu, sada su u bijelom ruhu…

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE..

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest