Unatoč očajnom vremenu Karlovčani u velikom broju posjetili Zorin dom tijekom Europske noći kazališta

Ni jaka i obilna kiša koja je lijevala za vrijeme jutarnje predstave, kao ni gusti snijeg koji je padao poslijepodne i navečer, nisu spriječili Karlovčane da još jednom pokažu ljubav prema kazalištu i poštovanje prema Gradskom kazalištu Zorin dom, koje je u samo dvije godine napravilo gotovo nevjerojatan napredak i postalo pravi ponos grada na četiri rijeke.

Europska noć kazališta 2015 bila je znatno uzdrmana očajnim vremenskim uvjetima u kojima nitko tko to nije morao – nije želio izaći iz kuće. Ipak, Zorin dom je bio odlično popunjen, iako ne i “rasprodan” kao ranijih godina na Noći kazališta, ali ovog puta to zaista nije bilo ni moguće za očekivati.

Program je ujutro otvorila predstava “Male priče o nestašnoj Sonji”, vrhunska dječja predstava koja je upravo ovih dana nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta u zajedničkoj kategoriji lutkarskih predstava i predstava za djecu i mlade, čime je već zapravo proglašena jednom od tri najbolje predstave u Hrvatskoj u 2015. godini u toj kategoriji, a što je već sada izuzetno priznanje. Ova je predstava bila i najviše pogođena vremenom, jer održana je uz pravi prolom oblaka i kišu koja je lijevala “kao iz kabla”, ali ipak je Zorin dom bio solidno popunjen.

U poslijepodnevnim satima red je došao na još jedno sjajno djelo Sanje Hrnjak i Dramskog studija – “Veliki i mali”.

Ova predstava svoju je iznimno vrijednu nagradu već dobila – proglašena je najboljom na 17. Susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade ASSITEJ, ove godine održanom u Bjelovaru. Predstava za sve generacije – ipak ponajviše za mlade, još je jednom oduševila publiku i u matičnom kazalištu.

Na kraju, nakon predstave za djecu, pa one za mlade, navečer i predstava za odrasle. Ili, nakon predstave u suradnji s ruskim lutkarskim umjetnicama pa predstave sjajnog amaterskog ansambla – predstava profesionalnog ansambla Zorin doma, koji je večer prije također imao razloga za zadovoljstvo i oduševljenje, jer “Karlstadt Kunst Cabaret” proglašen je najboljom predstavom na 8. Festivalu regionalnih kazališta Prolog. Ovog puta za Karlovčane su izveli crnu komediju Peđe Gvozdića “Tri brata” i, dakako, izazvali puno pljeska i smijeha.

Noć kazališta simbolično je pokazala što sve karlovačko kazalište nudi – ovakvim spiskom uspjeha i nagrada podičile bi se i puno veće kazališne kuće pa nema nikakve sumnje da možemo s punim pravom zaključiti da Karlovac već sada ima – veliko kazalište.

A, u njemu možete uživati i danas – u 11 sati još jednom će biti izvedena predstava “Veliki i mali”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest