Na više od trideset automobila u centru grada uništene gume – noževima ih izrezali nepoznati divljaci

foto ilustracija

Nevjerojatni napad na vlasnike automobila dogodio se noćas na Obali Vladimira Mažuranića, te u Vraniczanyevoj ulici gdje su noćni vandali, divljaci ili kako ih već nazvati prolazili i redom noževima rezali gume na parkiranim automobilima.

Kako je KAportalu rekao stanar iz Vraniczanyeve koji je tako ostao bez dvije gume, na istu stvar su se pritužili i njegovi susjedi, dok je najveći broj guma uništen na automobilima na Mažuranićevoj obali, na potezu od mosta “brze ceste” do skretanja kod zgrade FINA-e.

Više od trideset automobila s izrezanim gumama

Policija koja je po dojavi vlasnika automobila na mjesto izašla odmah jutros, nabrojala je 17 automobila nastradalih samo na parkiralištu uz rijeku Kupu, no očigledno ima ih i više pribrojavši one u Vraniczanyevoj. Po zadnjim informacijama, policiji je prijavljeno više od 30 slučaja, dok su navodno divljaci s noževima haračili i po parkiralištima kod Autobusnog kolodvora no ova informacija je tek neslužbena. Vjerojatno su za svoj prljavi posao iskoristili i maglu, no netko ih je, pretpostavljamo morao vidjeti ili čuti u gluhoj noći.

POGLEDAJTE VIDEO…

https://vijesti.rtl.hr/video/partneri/86895/vandali-izbusili-gume-na-desetak-automobila-u-centru-karlovca/?autoplay=false&src=kaportal_hr

Vlasnici sad zbrajaju priličnu štetu, dok će posla, uz policiju, zasigurno imati i vulkanizeri. Stanar na obali Kupe, umirovljenik, ostao je bez dvije gume i kako nam je rekao, bez trećine mirovine koju će sad morati dati za nove zimske gume.

Kako tome stati na kraj?

Požalio se na često noćno divljanje u ovom dijelu grada, pa pita zašto se ništa ne čini da se tome stane na kraj.

Jedna je pak gospođa s parkirališta krenula s gumama na “felgama”. Kad joj je naš novinar rekao da će tako samo uništiti kotače, kazala je da mora ići, a ne zna gume promijeniti. Nadamo se da se uspjela snaći.

Protekih tjedana već je bilo sličnih uništavanja guma u drugim dijelovima grada, pa se ostavlja pitanje što treba učiniti da se noćnom vandalizmu konačno stane na kraj. Neki zazivaju postavljanje sigurnosnih kamera, a drugi veći angažman i prisutnost policije u svim gradskim četvrtima.

FOTOGALERIJU MOŽETE POGLEDATI OVDJE

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest