Ozlijeđeni labud s Orlovca spašen, već je na Korani – rane od sačme sanirao mu poznati karlovački veterinar Mladen Bulat

foto: FB Veterinarska stanica Karlovac

Ozlijeđeni labud s Orlovca je spašen, štoviše, već je na Korani!

Prekrasnu ranjenu pticu, koju su neki građani kod šume u Orlovcu uočili u četvrtak, jučer su spasili u Veterinarskoj stanici Karlovac. Rane joj je sanirao dr. vet. med. Mladen Bulat – o kojem smo pisali i početkom godine kad je spasio rijetku divlju mačku – priča nam njegova kolegica Monika Torbar Jurišić. A labuda je i uhvatio i dovezao, zajedno s kolegama iz Skloništa za životinje u Utinji, upravo on.

Da je labud primjećen na Orlovcu, prije šume, veterinarima je javio Centar 112 jučer ujutro. Bulat i dvojica kolega krenuli su po njega.

– Nije bilo lako, hvatali su ga izvjesno vrijeme, potrajalo je… kolega Bulat je i kasnio na smjenu, priča nam kroz smijeh dr. vet.med. Torbar Jurišić.

Kad su ga dovezli u Veterinarsku stanicu – a dr. Torbar Jurišić kaže da nikad većeg labuda nije vidjela – nije se opirao. Bio je vidno iscrpljen, ranjene noge.

– Dr. Bulat mu je sanirao ozljede noge, kaže da je sačma bila u pitanju… Kako nam je najveći boks bio zauzet i nismo ga imali gdje smjestiti, nakon obrade je odvezen u Sklonište u Utinji. Kad je postao stabilan, pušten je na Koranu, kaže Torbar Jurišić, pojašnjavajući da se i uobičajeno ovakve životinje ne zadržavaju dugo u zatvorenom prostoru jer na njega nisu navikle.

Labud je tako sada na Korani, u svom je društvu i dobro je.

Gdje je onaj koji je iz sačmarice u njega pucao i je li se on svom društvu “pohvalio” ovim zlodjelom, za sad se ne zna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest