7 dana na 4 rijeke: KA-kultura uvjerljivo nadigrala KA-sport

7 dana na 4 rijeke: KA-kultura uvjerljivo nadigrala KA-sport

KULTURA – SPORT 52:16

Sportskim rječnikom KA-kultura je uvjerljivo nadigrala KA-sport. To je nešto što će vjerojatno biti tema jedne od sljedećih kolumni. Prema podacima koje smo dobili u Uredu za društvene djelatnosti je trenutno zaposleno 12 djelatnika, Gradskom kazalištu “Zorin dom” 20 je zaposlenih, Gradskom muzeju i Galeriji “Vjekoslav Karas” 17, ZOAKD–u su 3 zaposlena, a u KŠZ–u je 4 zaposlena u “logistici” i još 12 sportskih učitelja. Rezultat toga je težak poraz sporta. U karlovačkoj kulturi je više nego dvostruko zaposlenih (40) nego u karlovačkom sportu (16). Tu nisu ubrojeni zaposleni u Uredu za društvene djelatnosti kojih je 12 tako da je konačan rezultat tog “meča”: kultura – sport 52:16! Nije da im ne treba ali… Unatrag nekoliko godina u Uredu za društvene djelatnosti više nemaju ni stručnog suradnika za sport koji je nekad postojao.

47. MALONOGOMETNI TURNIR

Predstoji nam malonogometno razdoblje. U Karlovcu su započele prijave za 47. Zimski malonogometni turnir, najstariji takav turnir u Hrvatskoj, kojega zadnje dvije godine udruženim snagama organiziraju tvrtka Mladost d.o.o. i Nogometni savez Karlovačke županije. Predsjednik Organizacijskog odbora je Neven Šprajcer, predsjednik Nogometnog saveza Karlovačke županije (NSKŽ). Glavni sponzor turnira je tvrtka Lana Karlovačka tiskara, a glavno medijsko pokroviteljstvo rezervirano je za Sportske novosti.

Osiguran je nagradni fond od 60.000,00 kuna. Organizator ne priznaje recesiju tako da kotizacija ostaje ista kao i prošle godine (600,00 kn za seniorske momčadi, a 400,00 kn za veterane, dok su ženske ekipe oslobođene plaćanja kotizacije).

Iz NSKŽ-a nas izvještavaju da će karlovačke momčadi igrat kup sistem s repasažom tako da će sve momčadi odigrati barem dvije utakmice. Na neki način “gubitaši” će imati pravo na “popravni”.

Prijaviti se može do 22. prosinca, a 23. prosinca u 18 sati održat će se izvlačenje parova. Turnir počinje 27. prosinca 2015., a plan je da traje do 16. siječnja 2016. godine. Utakmice će se igrati svakodnevno i vikendom od 16,30 do 20,30 sati. Prijaviti se može u NSKŽ (na Korzu) i Mladosti (ŠSD) kao i na telefonske brojeve: 047/ 615-529, 099/ 7855-297 i 099/ 8855-766.

Karlovački malonogometni turnir, zasigurno najomiljeniji malonogometni turnir na koji se rado odazivaju momčadi. Prošle godine je nastupilo je 95 malonogometnih ekipa u 3 kategoriji (seniori, veterani i ženske ekipe) u trajanju od 20 natjecateljskih dana. Organizator se nada da će broj prijava biti više od 100, oko 120, te da će biti prijava i iz susjednih država (BiH i Slovenija) što bi turniru dali međunarodni karakter.

U sklopu glavnog malonogometnog turnira biti će održan i tradicionalni Božični turnir koji će započeti 21. prosinca turnirom registriranih klubova. Županijskom nogometnom savezu je itekako stalo da se što više klubova prijavi za taj turnir.

GIMNASTIČARI SLAVE 130 GODINA

Ovu godinu GK Sokol Karlovac završit će svečanom sjednicom uz obilježavanje 130 godina kluba, u petak 18. prosinca 2015. u Gradskom kazalištu Zorin dom, a 19. prosinca će se u Sokolskom domu održati tradicionalna gimnastička akademija s početkom u 17 sati.

Gimnastički klub Sokol završio je ovogodišnju natjecateljsku sezonu nastupom u Novom Sadu gdje je u organizaciji Sokolskog društva Vojvodina, koje obilježava 110 godina djelovanja, nastupilo oko 200 gimnastičara i gimnastičarki iz 13 država: Turske, Južnoafričke republike, Mađarske, Slovenije, Italije, Cipra, Bugarske, Rumunjske, Makedonije, BiH, Izraela, Srbije i Hrvatske.

NOMINACIJE ZA LAUREATE KARLOVAČKOG SPORTA

Ovih dana je trebalo na adrese članica Karlovačke sportske zajednice (KŠZ) stići upitnik (prijedlog) za najuspješnije u karlovačkom sportu u ovoj godini. Udruge bi svoje prijedloge morale vratiti u kancelariju KŠZ (ŠSD, Rakovac 1) najkasnije do 18. prosinca 2015. godine. Nakon toga sastati će se Povjerenstvo koji će na temelju pristiglih prijedloga utvrditi nominacije koje će potom biti proslijeđene članovima Upravnog i Nadzornog odbora te članovima Skupštine KŠZ i sportskim novinarima Sekcije HZSN Karlovac, na otprilike 60-ak adresa glasača čiji će glasovi biti presudni za odabir laureata sporta. Svoj odabir trebaju vratiti KŠZ-u najkasnije do 4. siječnja 2016.. Potom će se ponovno sastati Upravni odbor KŠZ koji će potvrditi, ili korigirati, prijedlog Povjerenstva te donijeti konačnu odluku o laureatima karlovačkog sporta za 2015. godinu. Odlučiti će i o dobitnicima godišnjih nagrada sportskim djelatnicima kao i nagrade za dugogodišnji rad u sportu (životno djelo) te odabrati priznanja za sportske talente u ovoj godini. Nagrade laureatima biti će podijeljene na 53. izboru najboljih u karlovačkom sportu, na svečanosti koja će se održati 22. siječnja u Gradskom kazalištu Zorin dom.

POKROVITELJ KOLUMNE

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest