“Energetsko siromaštvo” kod građana uzelo maha – ROZP o ovoj temi s predsjednikom Gradskog vijeća

foto ilustracija

Kako u Karlovcu “energetsko siromaštvo” građana svesti na najmanju moguću mjeru, te kako unaprijediti usluge grijanja i parkiranja što su obveze gradske samouprave, bile se neke od tema sastanka predsjednika Gradskog vijeća Damira Mandića i Željka Tomašića, prvog čovjeka Regionalne organizacije potrošača (ROZP) koja djeluje sa sjedištem u Karlovcu.

Tomašić je Mandića upoznao s problematikom te rekao da potrošači više nemaju vremena čekati “da se nešto riješi samo od sebe”, jer ih je sve više u opasnosti osiguranja životnog minimuma.

U ROZP-u kažu da su konzultacije upriličene sukladno zahtjevima implementacije Nacionalnog programa zaštite potrošača i Zakona o zaštiti potrošača s naglaskom dopune po kojima je Grad Karlovac dobio mogućnost imenovati predstavnika u Nacionalno povjerenstvo za zaštitu potrošača. Tako će Karlovac u ovom tijelu imati dva predstavnika, jer je Tomašić već član Vijeća kao predstavnik udruga za zaštitu potrošača Hrvatske.

– Detektirani su problemi, te je dogovorena stalna razmjena informacija na području javnih usluga, kao području od interesa za potrošače. Rezultat je intenziviranje suradnje lokalne samouprave i udruga potrošača te je načelno prihvaćena odrednica iz Strategije ROZP o potpunom iskorištavanju prilika koje nam pruža digitalno doba, kaže Tomašić te pojašnjava da se radi o kreiranju suradničke online platforme za hrvatski i globalni potrošački pokret koja će podupirati nove oblike osnaživanja potrošača i prednosti korisnika.

Uz ove informacije Tomašić medijima nije pojasnio što se točno razgovaralo o “top temi”, a to je problematika grijanja, odnosno cijene ove usluge koje će i ove godine po svemu sudjeći “letjeti” u nebo i brojne Karlovčane dovesti u financijske probleme. Svakako je za pozdraviti otvorenost za dijalog od strane predstavnika vlasti, kao i inicijativu implementiranja još jednog Karlovčana u Povjerenstvo za zaštitu potrošača, a onda svakako treba vidjeti što oni uistinu mogu učiniti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest