Grad siromašnijim umirovljenicima daje božićnicu od 130 kuna, socijalno ugroženima bonovi od 200 do 700 kuna

Karlovačkim umirovljenicima, korisnicima socijalnog programa, ovih će dana stići božićnica iz Gradske uprave. Ove godine iznos je samo 130 kuna, a dobit će je 658 umirovljenika.

Pravo na božićnicu, pojašnjavaju iz Gradske uprave, imaju umirovljenici koji su korisnici gradskog socijalnog programa i ispunjavaju uvjete iz kriterija ukupnog primanja svih članova domaćinstva: umirovljenici  samci;  dvočlano umirovljeničko domaćinstvo, s dvije mirovine, čiji ukupan iznos ne prelazi  utvrđeni cenzus ukupnih primanja za dvočlano domaćinstvo; dvočlano domaćinstvo koje živi od samo jedne mirovin, i u kojem je drugi član osoba bez primanja, starija od 55 godina, odnosno mlađa osoba za koju tvrđeno da nije poslovno sposobna.

– Utvrđeni iznos božićnice isplaćuje se po domaćinstvu. Božićnica se isplaćuje putem uplate na tekući račun i iznimno putem poštanskih uputnica .Ove godine božićnica iznosi 130 kuna te je ukupno u tu svrhu osigurano 85.540 kuna, odgovorila je na naš upit glasnogovornica Katarina Matasić.

Osim umirovljenicima, gradskom pomoći blagdani će barem malo biti ljepši i socijalno ugroženim obiteljima. Za njih 184, koje su korisnici zajamčene minimalne naknade i gradskog socijalnog programa, Grad je osigurao bonove u vrijednosti od 200 do 700 kuna, ovisno o broju članova domaćinstva.

– Odabir obitelji se bazirao na suradnji sa Centrom za socijalnu skrb, uvidom u dosadašnju dokumentaciju, a najviše temeljem pomoći djeci odnosno obiteljima koje imaju djecu na besplatnoj prehrani u osnovnim školama te uzevši u obzir da su to najpotrebitije obitelji.Ukupan iznos koji će biti izdvojen u ovu svrhu je 73.000 kuna, navela je Matasić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest