Dosad bezimeni prolaz kod Toplane dobiva ime novinara Krešimira Džebe – inicijativa pred Gradskim vijećem

U Karlovac je s obitelji došao kad je imao šest godina. Tu je polazio osnovnu školu i Gimnaziju. Odrastao je u Šimunićevoj ulici do odlaska na studij ekonomije u Zagreb, u kojem je nastavio živjeti i djelovati. Novinarstvom se počinje baviti 1957. godine, a u tom poslu je ostao najpoznatiji po činjenici da je uređivao čuveni Vjesnik u srijedu kada je taj tjedni list imao zavidnu nakladu od 300.000 primjeraka.

Da se usvoji ova hvalevrijedna inicijativa,te ovaj, dosad neimenovani prolaz postane “Prolaz Krešimira Džebe”, predsjednica gradskog Povjerenstva za gradska znakovlja, imenovanja i preimenovanja javnih prostora Marijana Tomičić, predložila je Gradskom vijeću koje će o njemu razmatrati.

Džebina deviza je bila da novinari ne smiju biti odgovorni nikome osim javnosti, čitateljima, profesiji i da novine služe kako bi političari stekli uvid u to što misle građani, a ne obratno.

U karlovačkom HND-u i udruzi Polka smatraju da Džeba zaslužuje ovo priznanje te da činjenica da jedna ulica nosi njegovo ime može imati pozitivan utjecaj na naraštaje Karlovčana, jer bi podsjećala na njegov uzoran život i rad.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest