Na sudu u Zagrebu okončan još jedan karlovački spor – Marina Novaković Matanić bez odvjetnika srušila tužbu direktora Zelenila

Tužena i tužitelj - Marina Novaković Matanić i Stjepan Turković

“Turković je uzeo 2.000 EUR da zaposli Peris Danijela”. Zbog objave tog teksta na svom Facebook profilu i “povrede časti i ugleda sramoćenjem” direktor karlovačke gradske tvrtke Zelenilo i dopredsjednik Županijskog odbora HDZ-a tužio je SDP-ovu potpredsjednicu Gradskog vijeća Marinu Novaković Matanić, a upravo je i izgubio spor na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu. Radi se o nepravomoćnoj presudi.

Turkovića, koji mora platiti tisuću kuna sudskih troškova, zastupao je odvjetnik Hrvoje Medarić, dok se M. Novaković Matanić samostalno branila.

To je činila tvrdeći da nije kriva zato što takva tvrdnja nije objavljena samo na njezinom profilu, nego i na Facebook stranici SDP-a Karlovac, te da joj je teško reći tko je stavio takav status na njezin Facebook profil, no da je to bilo u interesu javnosti, odnosno da je praksa, da i pritužbe i prijave građana koje stignu poštom objavljuju na Facebook profilu.

Dodala je da najviše pritužbi u SDP-u zaprimaju upravo na račun Zelenila i direktora te tvrtke, odnosno da ih uglavnom ona kao najaktivnija vijećnica zaprima, a iznosi i ih na sjednicama Gradskog vijeća. Sutkinji je porekla da je takvu objavu vidjela na svom Facebook profilu prije podizanja tužbe jer, kaže, prima i po dvadeset takvih poruka na toj društvenoj mreži.

– Nesporno je utvrđeno da je ostvarila obilježja kaznenog djela protiv časti i ugleda sramoćenjem, ali je postupala u obavljanju političke djelatnosti, te u javnom interesu, obrazložila je sutkinja Sandra Kantolić zašto je tužba odbačena.

Nije povjerovala M. Novaković Matanić kako nije upravo ona objavila takav status, odnosno utvrđeno je da je iznijela tvrdnju iz privatne Facebook poruke građanke koja je htjela ostati anonimna.

Karlovačka gradska vijećnica kaže da je to bilo tko iz njezinog okruženja mogao napraviti jer joj je po čitav dan otvoren Facebook profil, pa i kada nje nema za računalom, jer se preko njezinog profila uređuju Facebook stranice SDP-a Karlovca i Karlovačke županije.

Turković je ustvrdio da nikada nije primio euro kako bi nekoga zaposlio, a i Peris je rekao da nije dao novac Turkoviću da ga zaposli, a niti je mogao s obzirom na svoja primanja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest