Zgrada karlovačkog Suda u novom ruhu, vrijednom 4,8 milijuna eura, do travnja 2017.

Do travnja 2017. bit će završena obnova i rekonstrukcija zgrade Županijskog suda u Karlovcu, vrijedna 4,8 milijuna eura, najavljeno je na današnjoj pressici.

Dio je to projekta “Poboljšanje kvalitete učinkovitosti pravosudnog sustava kroz razvoj infrastrukture i bolje upravljanje”, sufinanciranog darovnicom Kraljevine Norveške, kojem je cilj povećanje učinkovitosti pravosuđa i poboljšanje kvalitete pravosuđa u skladu s europskim standardima. Projekt je ukupne vrijednosti 5,3 milijuna eura, od kojih će iz darovnice biti pokriveno 84,34 posto, dok će preostali dio biti sufinanciran nacionalnim sredstvima.

Zgrada karlovačkog Suda ovim će projektom povećati radni prostor sa 7.035 na 7.235 četvornih metara, imati ugrađeno dizalo, obnovljene sanitarne čvorove, instalacije, podove, sustav grijanja i hlađenja, krovište, fasadu i stolariju.

– Uz obnovu i rekonstrukciju zgrade suda paralelno je u provedbi u suradnji s Vijećem Europe i projektna komponenta namijenjena poboljšanju upravljanja vremenom u rješavanju sudskih postupaka i kvalitete pravosudnog sustava. Cilj aktivnosti je unaprjeđenje sustava upravljanja vremenom sudova kroz implementaciju SATURN smjernica na Općinskom sudu u Karlovcu kao pilot sudu te potom proširenjem na ostale općinske sudove, kažu u Ministarstvu pravosuđa.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest