Glas za Most ipak je bio glas za HDZ – no Mostovac Petračić tvrdi da će bez obzira na novu Vladu ostati kritičar gradske vlasti

– Šta me hoćeš i ti cijepiti? Ovako je danas na naš poziv, naravno u šali,  reagirao član Mosta i karlovački gradski vijećnik Davor Petračić, koji bi nakon novih konstelacija u političkoj somnabuliji na nacionalnoj razini vrlo lako mogao završiti u – saborskoj fotelji.

Naime, Slaven Dobrović iz Mosta vrlo je izvjestan ministar zaštite okoliša u budućoj vladi Tihomira Oreškovića, pa bi u tom slučaju, ako tako odluči Nacionalno vijeće Mosta, odnosno Božo Petrov, njegov zamjenik u saborskim klupama mogao postati upravo Karlovčanin Petračić.

Ortodoksna bipolarnost

Petračić je, priznao nam je, iznenađen ovakvim raspletom okolnosti.

– Ja sam u stvari zapanjen tom ortodoksnom bipolarnošću u cijeloj državi koja nas gura u nevolju u kojoj u stvari jesmo. Uvijek tko je na vlasti ne sluša onog drugog i zato su se dogodile neke stvari, rekao je za KAportal Petračić.

Dodaje da je netko morao sastaviti Vladu, ali da ipak ne zna zašto se na ovaj način, “krajnje nespretno i netransparetno odlučivalo”.

Od jutra “meta” forumaša i kritičara

Petračića i njegovu kolegicu s liste Mosta u VII. izbornoj jedinici Draženku Polović već su neki prozvali kako su svojim angažmanom pomogli da Karamarko dođe na vlast. Kaže nam da je od jutra meta brojnih anonimnih forumaša, te da dobiva SMS-ove u kojima ga prozivaju zbog ovakvog spleta okolnosti.

– To je tako, valjda navijačka strast. No i dalje se nadam pozitivnim, i to krupnim pomacima, kaže Petračić.

Petračić, međutim, kaže da su cijeli ovi pregovori bili katastrofa, ne zbog Mosta nego zbog sugovornika koji su svi redom, “samo klimali glavama i sve prihvaćali”.

– Nadao sam se da ćemo ući u Sabor i dati podršku nekoj opciji, ali nitko nije mogao očekivati ovaj rasplet, već smo mislili, ako ne ide, ne dajemo povjerenje i idu novi izbori. No počelo se govoriti o preuzimanju odgovornosti i to se i dogodilo, priča Petračić.

Upitno mjesto u Saboru?

U svojoj misiji “najvećeg kritičara lokalne vlasti”, kaže, ništa se ne mijenja.

– Ne znam hoću li biti saborski zastupnik jer imam svoj posao. Možda bih bio zamjenski vijećnik, možda, nisam s tim opterećen a ako se to i dogodi jedini moj cilj ulaska u Sabor bi bio da se u Karlovcu nešto pozitivno događa. Moja retorika je to, a ovo nije koalicija, tako je ispalo, dodaje još Petračić samo rekavši do ovo “nije ulijetanje u zagrljaj, već nužnost da se formira Vlada”.

O novom mandataru nismo razgovarali jer je razgovor ipak bio vođen prije službene objave Tihomira Oreškovića na poziciju sastavljača Vlade RH.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest