Rekonstrukcija Radićeve ulice krenula sramežljivo – prva faza u pripremi

Rekonstrukcija Radićeve ulice krenula sramežljivo – prva faza u
pripremi

“Napadanje” karlovačke povijesne Zvijezde projektima obnove kreće na mala vrata i to na početku Radićeve ulice kod starih Turskih vrata, odnosno gradske straže”. Tamo je još prije nekoliko tjedana ograđen prostor gradilišta s pločom s informacijama o izvođaču radova i potvrdi glavnog projekta, odnosno građevinske dozvole.

Izvođač je obrt Gramont Goršić, nadzor Arhing d.o.o. dok je građevinska dozvola izdana još davne 2008. godine. Kad će na ovo mjesto stići i bageri, treba tek vidjeti.

Prije nekoliko dana kopalo se na početku Radićeve, ali nakon obavljenog posla rupa je zatrpana i mehanizacija je odvezena.

Kako je objasnio gradonačelnik Damir Jelić, to se odnosi na rekonstrukciju i uređenje dijela Radićeve ulice u prvoj fazi što je gradski projekt vrijedan gotovo dva milijuna kuna. Planirani su radovi od Šanca i “gradske straže” prema unutra Radićeve ulice pa, kako je dodao Jelić u nedavnom intervjuu KAportalu, uskoro će se i fizički vidjeti radovi na uređenju Radićeve koje smo toliko dugo očekivalo.

Cjelokupan projekt rekonstrukcije Radićeve trebao je zaživjeti još 2006. godine za vrijeme kratkog mandata gradonačelnika Mire Škrgatića. Posao je procijenjen na oko deset milijuna kuna i radovi su trebali trajati tri godine. Gradonačelnik Jelić je obnovu Zvijezde zamislio po nešto drugačijem konceptu po kojem bi “žila kucavica” ovog dijela grada išla tek u završnoj fazi kompletne obnove jezgre. Kako se približio istek građevinske dozvole, ali i lokalni izbori koji su pred vratima, malo se ubrzao i ovaj projekt, ali tek skromno, recesijski, i fazama.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest