Mladi Karlovčanin razvija turističku aplikaciju za mobitel uređaje

Mladi Karlovčanin razvija turističku aplikaciju za mobitel uređaje

Branimir Grabovac mladi je Karlovčanin koji je pri kraju izrade aplikacije za “pametne mobitele”, konkretnije u tijeku je programiranje za Android, a kasnije će biti dostupna i iOS verzija. Tema aplikacije je grad Karlovac, odnosno turistička ponuda, čime će se gostima našeg grada pomoći da se jednostavno i brzo snađu i dođu do željene lokacije.

– Dogodilo mi se nekoliko puta da se susretnem s turistima koji su zainteresirani za neku lokaciju, a vrlo mi je teško objasniti jer oni, primjerice, ne znaju engleski jezik. Ova aplikacija, koja u sebi sadrži GPS, pomoći će im da jednostavno pronađu muzeje, galerije, restorane, barove i slično – ističe Branimir Grabovac.

Moći će se pretraživati i konkretne lokacije, kao i odabrati one najbliže, primjerice ako je gost na Korzu i želi nešto dobro pojesti, aplikacija će mu prikazati najbliži restoran, s radnim vremenom, brojem telefona, kao i mogućnošću da ga odmah pronađe putem Google Maps.

Aplikacija će sadržavati i najnovije gradske vijesti i pregled događanja u gradu, koje će putem RSS “vući” upravo s KAportala. Dakako, u aplikaciji će se nalaziti i rubrika “Informacije” s osnovnim podacima o gradu, važnim telefonskim brojevima i slično.

Kako objava aplikacije iziskuje i određene troškove, mladi autor nada se i pomoći Grada, jer riječ je o projektu koji zasigurno ima svoju vrijednost u dobu modernih tehnologija.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest