Bivši državni tajnik ne može pronaći posao, pa zabavlja goste po svadbama

Bivši državni tajnik ne može pronaći posao, pa zabavlja goste po
svadbama

Željko Goršić (52), bivši državni tajnik u MORH-u, nova je pjevačka zvijezda poznatog karlovačkog glazbenog sastava Dynamic band, piše Jutarnji.hr. Nakon što je osam godina kao prvi ministrov čovjek bio zadužen za ljudske resurse u Ministarstvu obrane, pa smjenom vlasti završio na burzi, Goršić sada zarađuje pjevanjem domaćih, narodnih i zabavnih, te stranih hitova po svadbama i drugim prigodama, jer posao još nije pronašao.

– Upravo mi je istekao period od godinu dana primanja dužnosničke naknade. Nezaposlen sam i tražim posao. Istina je i da sam se ponovno počeo baviti pjevanjem, ali to je više iz ljubavi nego zbog zarade. Nije to ništa ozbiljno, rekao je za Jutarnji bivši državni tajnik. Dobro upućeni izvor kaže Jutarnjem da ni jedan bend ne zarađuje manje od tisuću eura po svadbi, a Goršiću bi onda pripala šestina tog iznosa.

Osnivač benda Dražen Rataić kaže da se angažman Željka Goršića u njihov sastav može bez problema nazvati poslom godine.

– Njegove glazbene mogućnosti su strašne, i kada se pročulo da će nam se pridružiti telefoni nam nisu prestajali zvoniti. Nije on k nam došao zbog novca i to naša publika osjeća na nastupima, zadovoljan je Rataić.

Goršić im se pridružio prije dva mjeseca, a nakon nekoliko proba, kaže, odradili su jedne krstitke i nekoliko svirki na domjencima u restoranu Zrinski, koji se nalazi u sklopu MORH-ova doma. Zanimljivo, baš Goršić i tadašnji ministar obrane i njegov dugogodišnji politički mentor Branko Vukelić , isti su restoran, kojim upravljaju državne Pleter usluge i otvorili 2009. Šef Dynamic banda, kaže, znao je da će s Goršićem u sastavu postati zanimljivi i medijima, te očekuje da će zbog njegovih poznanstava postati poznati i dalje od Karlovca.

Goršić je oduvijek vezan uz glazbu, osamdesetih je pjevao po festivalima, ali i gostionicama. Tada je bio monter parnih turbina u nekadašnjoj Jugoturbini. Ključni trenutak za njegovu karijeru se zbio 1990. kada je postao član HDZ-a, tri godine kasnije postaje predstojnik Ureda za obranu Karlovac, a kasnije i načelnik Uprave. Ulaskom Branka Vukelića u Sanaderovu vladu, ubrzo biva imenovan državnim tajnikom. Prije dvije godine u Karlovcu je osnovao braniteljski pjevački zbor Petar Svačić. Lani je doživio dvostruki udarac. Na nacionalnoj razini njegov HDZ izgubio je izbore, što ga je koštalo posla u MORH-u, a na lokalnoj razini potpuno je stranački marginaliziran, zajedno s Vukelićem.

Ono što je obilježilo njegovu političku karijeru svakako je nelegalna gradnja Društvenog doma u Turnju, te nelegalno spajanje objekta na struju i vodu, i sve to resursima MORH-a. Investiciju je na kraju prihvatio Grad Karlovac te legalizirao objekt, a Goršić je ipak, kao odgovorna osoba (tadašnji predsjednik gradske četvrti) novčano kažnjen. Na ruku mu nije išlo ponašanje sina koji je izbačen iz stranke i dvaput osuđen, jednom zbog demoliranja inventara, a jednom zbog premlaćivanja. U oba slučaja društvo su mu pravili kolege iz lokalne Mladeži HDZ-a.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest