Peticija za izdvajanje iz Toplane se nastavlja, druga u petak ide gradonačelniku

Peticija za izdvajanje iz Toplane se nastavlja, druga u petak ide
gradonačelniku

– U sklopu dvije peticije, koje u Karlovcu provodimo posljednjih tjedan dana, ukupno smo prikupili više od dvije tisuće potpisa. Podsjećamo, prvom peticijom tražimo da se svakom vlasniku stana na njegov zahtjev omogući odvajanje iz sustava centralnog grijanja. To je glavni cilj našeg pokreta i s potpisivanjem te peticije nastavit ćemo do daljnjega, rekao je Domagoj Švegar, koordinator Građanskog pokreta Neću usluge toplane.

Podsjetimo, Pokret okuplja građane nezadovoljne cijenom i odnosom GT prema njima kao korisnicima te žele da im se omogući da sami odaberu način na koji će se grijati.

Za mnoge je, kažu u ovoj inicijativi, preuzimanje usluge od GT ravno financijskoj propasti jer su računi enormni a način uštede praktički ne postoji. Zato nam je Švegar predočio i dva računa jedne korisnice koji sami za sebe dovoljno pokazuju o čemu se radi.

–  Druga peticija, koju smo paralelno provodili, bila je namijenjena svim građanima koji žele da se Gradska toplana d.o.o. prestane financirati iz proračunskih sredstava Grada Karlovca. Potpisivanje te peticije danas obustavljamo, a više od tisuću potpisa sugrađana koji smatraju da Grad Karlovac ne bi trebao financirati Gradsku toplanu, naši će aktivisti predati karlovačkim gradskim ocima u petak u 12 sati u zgradi karlovačkog Gradskog magistrata, kažu u Pokretu.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest