Puno smijeha uz Chayankine lucidne statuse i odlična svirka na prvoj ovogodišnjoj KAbini

Puno smijeha uz Chayankine lucidne statuse i odlična svirka na
prvoj ovogodišnjoj KAbini

Velik broj posjetitelja došao je ovog ponedjeljka u Edison, na prvu KAbinu u 2013. godini, gdje su mogli uživati u trostrukom programu. Književni gost Matija Čaić – Chayanka dočekan je i ispraćen ovacijama, a tijekom predstavljanja njegove knjižice “Statusi za WC” bilo je puno smijeha i aplauza, kao i zanimljivih priča iz svakodnevnice našeg osebujnog i zanimljivog mladog sugrađanina. Knjiga se, naravno, mogla i kupiti, što je velik broj prisutnih i iskoristio, a oni koji bi to željeli učiniti u narednim danima mogu to učiniti izravno kod autora, jer riječ je o niskobudžetnom izdanju, ostvarenom uz pomoć Tiskare Justament kao sponzora i Roberta Manojlovića koji je grafički uredio naslovnicu.

“Statusi za WC” nastali su sasvim neplanirano, od (uglavnom) Facebook statusa koje je Chayanka objavljivao na ovoj društvenoj mreži u proteklih pet godina. Duhovit, pronicljiv, oštrouman i britka jezika, autor je pokazao kako ni Facebook ne mora biti istoznačnica za nešto isprazno i nebitno. Uostalom, kako na koricama knjige, umjesto kritika iz važnih kulturnih časopisa ili medija, kaže jedan od njegovih prijatelja – “Ti si jedina osoba o kojoj nisam promijenio mišljenje na gore od kad si na Fejsu”.

Nije to bio jedini književni poklon ove večeri. Nastavljena je i akcija “Priča za ponijeti”, a posjetitelji su ovog puta na poklon dobili priču Ane Dobrice iz Vrbovca “Lutajući gradom”, koja je ujedno i osvojila prvo mjesto na natječaju Književnog kruga Karlovac za najbolju kratku priču u 2012. godini.

Nakon književnog dijela uslijedila je vrlo zanimljiva svirka zagrebačkog mladog benda Tix. Svojevrsni space rock s ponekim kratkim izletom u punk/metal pokazao je još jednom kako na tzv. nezavisnoj hrvatskoj sceni postoji cijeli niz kvalitetnih bendova, koji zaslužuju više mjesta i u “mainstream” medijima. Dečki su dobili i više nego zasluženi “bis”.

Sljedećeg ponedjeljka KAbina je u Mods Caffeu – gosti prvog dijela su karlovački tattoo majstori predvođeni Lukom Ferićem – Luxom, upoznat će publiku pobliže sa svojim zanatom, dok će u glazbenom dijelu zasvirati karlovački rock bend Opsajd. Dakako, bit će tu i nova “Priča za ponijeti”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest