Agencija za zaštitu podataka utvrdila da GT nije ukrala podatke korisnika

Agencija za zaštitu podataka utvrdila da GT nije ukrala podatke
korisnika

Gradska toplana d.o.o. u potpunosti radi i postupa u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske a da je tome tako svjedoči i rješenje Agencije za zaštitu osobnih podataka koje smo danas dobili, tvrdi direktor GT-a Inoslav Latković.

Kako kaže, danas je Gradskoj toplani dostavljeno rješenje kojim se odbija prijedlog ROZP-a, Regionalne organizacije zaštite potrošača iz Karlovca koja je utvrdila da se GT neovlašteno koristi podacima korisnika stare, Toplane d.o.o. koja je završila us tečaju.

– U obrazloženju Rješenja Agencija za zaštitu osobnih podataka, između ostalog, smatra da su korisnici usluga Gradske toplane d.o.o. bili upoznati s obradom njihovih osobnih podataka od strane društva Gradska toplana budući je Odluka o prijenosu koncesije za distribuciju toplinske energije na društvo Gradska toplana d.o.o. javno objavljena u Glasniku Grada Karlovca br. 6 dana 19.06.2012. godine, a osobni podaci korisnika obrađivani su na zakonit način i u točno određenu svrhu, odnosno u skladu s posebnim zakonima: Zakonom o proizvodnji, distribuciji i opskrbi toplinskom energijom i Zakonom o koncesiji, kao i Odlukom Gradskog vijeća Grada Karlovca, navodi Latković.

Slijedom navedenog, dodaje, u postupku je utvrđeno da nije došlo do povrede prava od strane Gradske toplane d.o.o. na zaštitu osobnih podataka korisnika toplinske energije. Rješenje je, kaže, u cijelosti objavljeno sa web stranici Gradske toplane.

Zanimljivo, upravo za sutra je ROZP najavio tiskovnu konferenciju s temom Gradske toplane.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest